Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI UVJETI

Radnicima osječke Saponije veće plaće za 3,32 posto

Radnicima osječke Saponije veće plaće
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
30.12.2013.
u 11:01

Uz povećanje prosječne plaće, radnicima ove osječke tvrtke novim Kolektivnim ugovorom jamče se darovi za djecu, isplata božićnica, potpora, troškova prijevoza, a povećana su i materijalna prava za otpremnine prilikom odlaska u mirovinu kao i potpore za slučaj smrti radnika

Radnicima osječke Saponije u novoj godini povećat će se plaća za 3,32 posto. Zajamčeno je to potpisima na novom Kolektivnom ugovoru kojim je ugovorena, između ostaloga, veća osnovica za obračun plaće. Potpise na njega u sjedištu tvrtke u Osijeku stavili su predsjednik Uprave Damir Skender te dvojica sindikalista Krešimir Dorić i Petar Marijanović.

Vrijedi iduće tri godine

Novi kolektivni vrijedit će tri godine, a počet će se primjenjivati s prvim danom 2014. Njime se radnicima, kao i do sada jamči naknada plaće, darovi za djecu, isplata božićnica kao i potpora te troškovi prijevoza, a povećana su materijalna prava u odnosu na otpremnine prilikom odlaska u mirovinu, kao i potpore za slučaj smrti radnika. Istodobno je ugovorena i veća osnovica za obračun plaće.

Komentara 2

2X
2Xgeneral
20:18 30.12.2013.

Jedna od boljih firmi, a i gazda korektan!!!!! Rijetkost u Hrvatskoj!

XM
xmatrix
11:01 31.12.2013.

U Hrvatskoj je gotovo 400.000 nezaposlenih, 85.000 radnika radi bez plaće, iseljavanje mladih je u porastu, a država ne poduzima ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije