Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐĐ Elektromont

Radnici spremni za osnivanje nove tvrtke i nastavak rada

'vl/slavonija-18.05.11-slavonski brod kogeneracijsko postrojenje elektromonta djure djakovica osvojilo je zlatnu medalju na medjunarodnom sajmu u zenevi. rijec je o termoelektrani i toplani koja kao s
Foto: Ivica Galović/Pixsell
06.04.2015.
u 09:18

Radnici će novu tvrtku osnovati sredstvima iz dijela svojih otpremnina, čiji iznos je zajamčen važećim kolektivnim ugovorom

Plan restrukturiranja Đure Đakovića u tvrtci Elektromont, čini se, razvija se u dobrom smjeru. Najavu Uprave o izdvajanju ove tvrtke iz sastava Holdinga mnogi su, osobito sindikati, dočekali sa skepsom, misleći kako će rezultat toga biti njezino gašenje i odlazak stotinjak radnika na biro. Međutim, postizanje dogovora o potporama i najavljeno potpisivanje socijalno-gospodarskog sporazuma rezultirali su sve većim interesom radnika za osnivanje nove tvrtke i nastavak rada u drugačijim okolnostima, ali pod istim imenom.

– Plan restrukturiranja odvija se u skladu s postavljenim strateškim odrednicama i, kako sada stoje stvari, bit će realiziran – kaže Zdravko Stipetić, direktor ĐĐ Elektromonta. Prema njegovim riječima, planom je predviđeno osnivanje nove tvrtke u koju bi se zainteresirani radnici uključili kao dioničari, uz osiguravanje povoljnih ugovora o najmu prostora i prodaji opreme koja se inače koristila za elektromontažnu djelatnost. Radnici će novu tvrtku osnovati sredstvima iz dijela svojih otpremnina, čiji iznos je zajamčen važećim kolektivnim ugovorom. U tom smislu oni nemaju razloga za zabrinutost, nastavlja Stipetić, budući da su radnicima koji su u sklopu procesa restrukturiranja Đuro Đaković Grupe već napustili tvrtku isplaćeni dogovoreni iznosi.

– Novoj upravi tvrtke ostaje da za početak iskoristi stečene tržišne pozicije kod svojih tradicionalnih kupaca u Hrvatskoj i Njemačkoj, a zatim slijedi borba za zadržavanje tih pozicija te širenje i osvajanje novih tržišta – ističe Stipetić. Podršku zaposlenicima obećali su i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje, a nadaju se i drugim oblicima potpore, poput onih iz "Poduzetničkog impulsa". U apliciranju na sredstva iz tog programa pomoći će im županijski Centar za tehnološki razvoj. Sindikat je napravio početni prijedlog socijalno-gospodarskog sporazuma i uputio ga Upravi Holdinga na očitovanje.

– Nadamo se brzom potpisivanju sporazuma, jer to je preduvjet osnivanja nove tvrtke i korištenja dogovorenih potpora – kaže Darko Maras, predsjednik nezavisnog sindikata "Socijalna pravda".

>> Županija će pomoći u očuvanju 117 radnih mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije