Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstečajna nagodba

Radnici SAS Vektora se vraćaju na posao početkom svibnja?

SAS vektor
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
02.04.2015.
u 10:53

Tvrtka koja će je preuzeti je renomirana i ne samo da će zaposliti 30 radnika nego i dodatnu radnu snagu

Bivši radnici SAS Vektora su pod blokadama i ovrhama i u teškoj su socijalnoj situaciji te stoga traže ubrzanje provođenja postupka predstečajne nagodbe kao i žuran povrat na posao, isplatu plaća i otpremnina, te naposljetku pokretanje proizvodnje specijaliziranih sportskih i malih brodova.

Na skupu radnika održanom u Zadru podsjetili su na potraživanje 30 radnika od više od milijun kuna. Nadu u podmirenje potraživanja i u povratak na posao vide u slučaju da tvrtku preuzme švicarski proizvođač malih brodova – Mack project.

– Tvrtka SAS Vektor ima tržište u Europi i svijetu. Tvrtka koja će je preuzeti je renomirana i ne samo da će zaposliti 30 radnika nego i dodatnu radnu snagu. Naš zadatak je da se predstečajna nagodba provede do početka svibnja i da se radnici tada vrate na posao. Oni su već godinu i pol bez posla i ovo im je spas – rekao je pravni zastupnik radnika SAS Vektora, Vedran Uranija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije