Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. PROSVJED RIZ-a

Radnici RIZ Odašiljača traže Pejnovićevu smjenu

RIZ
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
16.01.2014.
u 15:53

Opstrukcija kojom je radničko dioničarstvo u državnoj imovini ograničeno na 25 posto je Pejnovićevo djelo, kaže Marina Glokević, članica Radničkog vijeća i savjeta Udruge malih dioničara

Radnici RIZ Odašiljača ne odustaju od toga da im država ispuni obvezu vraćanja 64 posto dionica tvrtke kroz ESOP program radničkog dioničarstva, a u svom 14. po redu prosvjedu traže smjenu osobe koju smatraju glavnom preprekom tom cilju – Mladena Pejnovića, ravnatelja DUUDI-ja (Državne agencije za upravljanje državnom imovinom).

– Neposredni povod ovom prosvjedu su obmane i laži Mladena Pejnovića. Skandalozne su njegove izjave o RIZ-u – optužuje Marina Glokević, članica Radničkog vijeća i savjeta Udruge malih dioničara RIZ-a.

RIZ-ovci su tražili da ih primi premijer Zoran Milanović i završi ovu, kako je zovu, trakavicu, no ispričao se obvezama i sjednicama Vlade te rješavanje problema povjerio ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku.

– Vrdoljak nas je nazvao i rekao da će se kroz tjedan dana sastati s Pejnovićem i vidjeti kako riješiti problem RIZ-a. Dosad je bio korektan pa s nadom čekamo taj sastanak – otkriva M. Glokević.

Smatra to dobrim znakom jer je, kaže, na sjednici Upravnog vijeća AUDI-ja (preteče DUUDI-ja) u veljači 2013. Vrdoljak glasao za ESOP program u RIZ-u, dok mu se Pejnović protivio.

– Opstrukcija kojom je u Zakonu o upravljanju državnom imovinom ograničeno radničko dioničarstvo na 25 posto je Pejnovićevo djelo. Čekao je da Mimica ode u Bruxelless pa da to progura u zakon - proziva M. Glokević.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije