Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema ponude

Radnici kutinske Petrokemije osudili uništavanje proizvodnje

petrokemija
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
20.03.2014.
u 12:45

Od Vlade RH je zatraženo hitno smanjenje cijene plina za stratešku proizvodnju mineralnih gnojiva, rekonstrukcija uprave te energičan otpor ucjenama banaka i fondova.

Zabrinuti za sudbinu Petrokemije, jer u postupku privatizacije nije pristigla ni jedna obvezujuća ponuda strateškog partnera, radnici kutinske tvornice mineralnih gnojiva, održali su skup zaposlenika s čijim su zaključcima danas upoznali sve mjerodavne.

Predvođeni sindikatima i udrugom branitelja, najoštrije su osudili pokušaj uništavanja proizvodnje, a dosadašnje pokušaje rješavanja tog problema, nametnute od države kao vlasnika i uprave, smatraju neprihvatljivim i neprijateljskim. Kako su definirali u zaključcima sa skupa kojem je bilo nazočno oko 1200 radnika, problemi poslovanja su neriješene cijene plina i njegovog transporta, uništena poljoprivreda, ucjene banaka i fondova, neodgovorni vlasnici i nekompetentna uprava.

Od Vlade RH je zatraženo hitno smanjenje cijene plina za stratešku proizvodnju mineralnih gnojiva, rekonstrukcija uprave, smanjenje PDV-a na mineralna gnojiva, te energičan otpor ucjenama banaka i fondova.

Od uprave traže preispitivanje odluka o angažiranju skupih vanjskih konzultanata i savjetnika, te odvjetnika i agencija. Također su naglasili kako ne prihvaćaju nikakve najave o višku zaposlenih, te odlučno najavljuju kako neće dozvoliti stečaj tvrtke.

Na kraju napominju kako su spremni na sindikalne i industrijske akcije s ciljem održavanja proizvodnje i radnih mjesta, uz napomenu da bi idući skup mogao značiti početak otvorene bitke za egzistenciju radnika i grada Kutine. Zaključci sa skupa upućeni su predsjednicima RH i Vlade RH, ministrima gospodarstva, financija, poljoprivrede i branitelja, Upravi i Nadzornom odboru Petrokemije, gradonačelniku Kutine, te sindikatima.

>>U igri za Petrokemiju opet Borealis, Vlada će morati popustiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije