Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor zasad riješen

Radimir Čačić natjerao CMC da C.I.O.S.-u pusti struju

\'27.02.2012., Zagreb - Radimir Cacic, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
Autori: dp/VLM, sp/pd
02.03.2012.
u 08:00

Gradonačelnik Pintarić zatražio je od Vlade da izda nalog HEP-u i Plinacru da odmah preuzmu distribuciju energenata

– Razgovor koji sam vodio u kabinetu Radimira Čačića bio je uspješan, vjerujem da će prvi potpredsjednik Vlade svojim autoritetom riješiti problem i da će u petak našim tvrtkama u Južnoj industrijskoj zoni Sisak struja ipak biti uključena, a proizvodnja nastavljena – rekao je Petar Pripuz, vlasnik C.I.O.S. grupe, nakon izlaska sa sastanka. Sastanku je nazočio i predstavnik američkog CMC-a, vlasnika sisačke željezare.

Problemi su počeli nakon što je C.I.O.S. odbio nove, nepovoljnije uvjete isporuke energenata koje je CMC predložio, a prihvatile su ih gotovo sve ostale od 27 tvrtki u zoni. Zato je CMC Pripuzovim tvrtkama (Ce-za-r, CIAL, Felis produkti, Depos) u utorak prekinuo opskrbu energentima, zbog čega je prisilno prestalo raditi 140 ljudi, koliko ih C.I.O.S. zapošljava u Sisku.

Kako doznajemo od sudionika sastanka, Čačić je vrlo oštro nastupio prema predstavniku CMC-a rekavši mu da ne može ucjenjivati i uvjerio ga da struju treba pustiti već u petak. Time C.I.O.S. nastavlja proizvodnju, ali problem opskrbe energentima nije dugoročno riješen.

Gradonačelnik Siska Vinko Pintarić zatražio je od Vlade da izda nalog HEP-u i Plinacru da bez odgađanja preuzmu postojeću infrastrukturu i nastave distribuciju električne i toplinske energije te plina.

Komentara 33

OB
-obrisani-
18:47 02.03.2012.

Niškoristi.

MA
mare0801
06:58 03.03.2012.

dobro je rekao netko prije,hrvatska realnost ili \"Sopranosi\"?/Zlo mi je od ove zemlje...

HS
Hrvatski sin
09:52 02.03.2012.

rade a ko će tebe natjerat da daš ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije