Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autocesta Bar-Boljare

Radić ima još pet dana da prikupi novac ili propada posao stoljeća

radic
Pixsell
05.02.2010.
u 08:58

Hrvatski konzorcij pregovara s bankama koje bi bile voljne financijski pratiti gradnju autoceste u Crnoj Gori, međutim, rokovi stišću, a građevinari se uzdaju i u pomoć Vlade,

Posao stoljeća, odnosno gradnja autoceste Bar-Boljare, koju bi u Crnoj Gori trebao graditi hrvatski konzorcij Konstruktor-IGH-Tehnika, mogao bi propasti ne prikupe li građevinari 124 milijuna eura potrebnih za početak gradnje.

Ukupna vrijednost gradnje te autoceste je 2,7 milijardi eura. Gostujući sinoć u Otvorenom, Jure Radić, šef IGH, poručio je da konzorcij ima još pet dana da pronađe banku koja će ga financijski pratiti, ali da ne odustaju iako su rokovi sve kraći.

Radić se ufa i u pomoć Vlade pri dobivanju kredita te naglašava kako bi konzorcij u Crnu Goru povukao i ostale hrvatske građevinare jer će na autocesti, prema njegovim procjenama, raditi 5000 ljudi. Najveći dio bio bi iz Hrvatske.

Komentara 4

DU
Deleted user
09:47 05.02.2010.

Ne razmen, ak banke nedaju garanciju, zašto bi onda vlada, kad već i naši pra-pra unuci imaju dosta tereta za vračati. A kolko znam sve banke dobro ulažu i posluju, dok u državnoj škrabici uvijek fali. I da je to nekakav ziher posel banke bi bile unutra. Neznam za koga je to posel stoljeća. Možda je jeftinije tih pet tisuća ljudi držati na burzi i plačati im naknadu do penzije, nek popušiti 124 mil. €. Al vidjet ćemo kak bude.

OB
-obrisani-
09:34 05.02.2010.

Gospodine Radicu, pokucajte vi direktno kod guvernera Rohatinskog! On tvrdi da love ima na pretek, samo da fale kvalitetni projekti. Znaci nema zime, k njemu i kuc-kuc!

DO
dodgjeka
10:11 05.02.2010.

E,gospodine Radicu jadni su ti kozociji koji nemogu sabrati 124mil.eura,pslije toliko gradnje autocesta po hrvatskoji kuda vi sa novcima.Da mije znati koliko radnika gradjevinskih zaposljava gos.RADIC odkuda je izrastao u takvog gradjevinskog giganta i sta je imao prije \'90-ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije