Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čišćenje portfelja

Radenska preuzela Badelove sokove

0.12.2011., Zagreb - U poslovnici Centar banke odrzana je konferencija za medije. Predsjednik uprave Ivo Markotic.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.02.2016.
u 12:22

Badel se sada bez balasta BAP-a može potpuno usmjeriti na proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, s naglaskom na crvena vina

Nakon što je uprava Badela 1862, koju vodi Ivo Markotić, lani najavila da istekom 2015. zatvara pogon za proizvodnju bezalkoholnih pića (BAP) radi očuvanja core businessa, s obzirom na to da je od ulaska BAP-a u sustav Badela prije desetak godina ta tvornica kontinuirano radila s negativnim rezultatom, jučer je potpisan kupoprodajni ugovor s Radenskom.

Slovenska tvrtka Radenska kojoj je, osim vode, core business i program bezalkoholnih pića iskazala je interes za tradicionalne brendove Badela (Nara, Inka, Voćko) pa je postignut dogovor koji je jučer pečatiran i potpisan u ugovoru kojim je Radenska otkupila prava na ovaj Badelov program.

Prodajom brendova Radenskoj ostvaren je značajan izvanredni prihod, kažu, ali u Badelu nisu spremni otkriti o kojem je iznosu riječ. Samo ističu da su iznimno zadovoljni što je ovom transakcijom osiguran opstanak i nastavak postojanja poznatih hrvatskih brendova Nara, Inka i Voćko. Prodaja bezalkoholnog programa svakako je optimalno rješenje za dugoročno poslovanje Badela. Tvrtka se sada bez balasta BAP-a može potpuno usmjeriti na proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, s posebnim naglaskom na crvena vina u kojima je tržišni lider. Tako fokusiranim nišama Badel će nedvojbeno ojačati i svoju konkurentnu poziciju u sve žešćoj tržišnoj utakmici s inozemnim brendovima.

– Odluka o zatvaranju BAP-a, nakon što mjere sanacije provođene minulih godina nisu dale očekivani učinak, donesena je tek nakon što su osigurana financijska sredstva za kvalitetno zbrinjavanje radnika u skladu s kolektivnim ugovorom Badela i zakonskim uvjetima – kaže Markotić i dodaje kako je time učinjen veliki korak u restrukturiranju tvrtke uz niz korisnih učinaka s obzirom na dugogodišnji akumulirani gubitak. 

>> Adris, Badel, Agrokor i Atlantic se riješili balasta

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar pendreck
pendreck
23:29 05.02.2016.

Sokovi su sve vise "in" a zestice?--cisto sumnjam...

TO
tolitol
09:55 08.02.2016.

Nije mi tek jasna fotografija kojom je popraćen članak. Smrtno ozbilnja osoba okružena crnilom u kojem se tek s desnog ruba nazire nekakav dim. Zar nema nikoga u Večernjem tko bi pregledao opremu članka prije objave?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije