Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarski mediji

Putin pregovara o mađarskih 49,1 posto dionica Ine

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Autori: Petra Maretić Žonja, Sandra Veljković, Marko Biočina
23.01.2014.
u 21:55

Vlada odlučila potrošiti 80.000 eura za pravno savjetovanje u postupku na arbitražnom sudu protiv MOL-a

Mađarski premijer Viktor Orbán za prošlotjednog je službenog posjeta ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu razgovarao o prodaji vlasničkog udjela MOL-a u Ini.

Rusi su vrlo jasno poručili da su zainteresirani za kupnju 49,1 posto dionica Ine u vlasništvu MOL-a. Detalji su to koje je danas objavio mađarski tjednik Figyelő, podsjećajući da su se u ruskim medijima prije nekoliko tjedana pojavili navodi o zainteresiranosti Rusa za otkup dionica Ine nakon što se mađarski premijer sastao s čelnikom Gazproma Aleksejem Millerom.

Vlada odobrila 80 tisuća eura iz proračunske zalihe

I danas, kao i tada, te informacije o ruskom interesu za preuzimanje hrvatske nacionalne naftne kompanije nije moguće potvrditi iz službenih izvora. Već dulje vremena u hrvatskim medijima spekulira se da je za kupnju MOL-ova udjela u Ini zainteresirana i ruska državna naftna kompanija Rosnjeft. I dok ima zainteresiranih za Inu, Vlada RH je na sjednici odobrila 80 tisuća eura iz proračunske zalihe za pravno savjetovanje u postupku na arbitražnom sudu protiv MOL-a.

Također, Vlada će, odlučeno je na sjednici, platiti i usluge poslovnog savjetovanja radi analize poslovanja Ine. Vezano uz konzultantske usluge, Ministarstvo gospodarstva provelo je otvoreni postupak javne nabave i dobivene su dvije ponude. Odabrana je ponuda zajednice ponuditelja predvođene A. T. Kearney Svetovanje d.o.o na iznos od 7,920.640 kuna bez PDV-a.

>>Vrdoljak ne dopušta da Ina Mađarima bude kao podružnica

>>Hrvatska podnijela tužbu protiv MOL-a!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije