Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poduzetnički impuls

Puna nepovratna pomoć samo Agroproteinki i Tvornici mreža

gordan maras (1)
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
21.08.2013.
u 20:30

Za potpore se natjecalo 414 poduzetničkih projekata. Ministar Gordan Maras tvrdi da će potpore dati posao 1001 čovjeku

Samo dva projekta dobila su punu maksimalnu nepovratnu potporu za jačanje konkurentnosti od 1,4 milijuna kuna iz programa “Poduzetnički impuls” Ministarstva poduzetništva i HAMAG investa za ovu godinu.

Opasni otpad i mreže

To su projekti zagrebačke tvrtke Agroproteinka za obradu i zbrinjavanje opasnog otpada te Tvornice mreža i ambalaže iz Tkona na otoku Pašmanu. Za potpore se natjecalo 414 poduzetničkih projekata, a dodijeljeno je 71,5 milijuna kuna za odabrana 103 projekta. Prosječna je vrijednost potpora ove godine povećana u odnosu na prošle godine i iznosila je 701 tisuću kuna.

Zahvaljujući državnoj potpori, prema procjeni ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, do kraja iduće godine trebalo bi se u obrtima i tvrtkama koje su primile potporu otvoriti 1001 novo radno mjesto, a prihodi povećati 13,8 posto. Među najkvalitetnijim projektima koji su dobili potporu nabava je CNC stroja i aparata za zavarivanje te mosne dizalice i kompresora za čakovečki Midi. Tvrtka se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija, a nabavu novih strojeva sama će financirati sa 2,1 milijun kuna, dok joj država pomaže sa 737 tisuće kuna. Midi zapošljava 113 radnika, a potporom će otvoriti još 11 novih.

Zagrebpetrolu, specijaliziranom za skupljanje, skladištenje i obradu otpada država je dala potporu od 1,37 milijuna kuna, a tvrtka sama pokriva 4,1 milijun kuna za ulaganje u novu opremu i edukaciju zaposlenih. Njihov bi broj sa 34 kroz godinu i pol trebao porasti na 40.

Proizvodnja ampula

Proizvođaču staklene farmaceutske ambalaže Piramidi iz Sesveta dodijeljena je potpora u visini 997 tisuća kuna za opremanje linija za proizvodnju ampula. Sama tvrtka investira 2,4 milijuna kuna, a očekuje da će joj projekt donijeti još novih 19 radnih mjesta, uz postojećih 139, te da će smanjiti potrošnju stakla. Uniweld strojevi iz Kamanja dobili su 553 tisuće kuna.

>>Maras: Poduzetnički impuls otvorit će 4000 novih radnih mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije