Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Prvi virtualni trgovački centar počeo s probnim radom

Nakon Hrvatske Trillenium će izaći i na strana tržišta, prije svega kanadsko, čiji bi Trillenium centar u Torontu trebao biti ulaznica za najzahtjevnije tržište, ono u SAD-u.
04. studenoga 2009. u 13:01 1 komentara 608 prikaza
trillenium
Foto: Trillenium

ZAGREB - Prvi svjetski online 3D trgovački centar pod nazivom Trillenium počeo je danas s probnim radom, i unatoč problemima sa samom prezentacijom virtualne kupovine, pokretači ovog projekta vjeruju u njegovu uspješnost, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

- Idućih mjesec dana trajat će testiranje koje bi trebalo otkriti sve pozitivne strane, ali što je još važnije i negativne strane virtualnoga trgovačkog centra, koje će nakon toga biti otklonjene, rekao je čelni čovjek cijelog projekta Hrvoje Prpić. Dodao je kako nitko u svijetu još nije napravio sličan "trgovački centar" jer se radi o vrlo složenom poslu koji zahtijeva koordinaciju velikog broja tvrtki.

- Jedanaest tvrtki radi samo na izradi cijelog projekta, a kada se tome doda još 90 tvrtki koje će prodavati svoju robu u centru, možete samo zamisliti koliko je kompleksan taj posao - rekao je Prpić.

Voditelj projekta Tomica Radošević obavijestio je novinare kako je potpisano nekoliko ugovora s vodećim trgovinama Konzumom, Mercatorom, Intersportom, Tehnomaxom, One 2 Playom i drugima, koji su trenutačno u fazi punjenja svojih virtualnih trgovina.

Ponovio je kako se radi se o projektu koji će korisnicima pružati do sada neviđenu mogućnost kupovine na internetu u trodimenzionalnom obliku, no uz samu kupovinu prisutan će biti i socijalni dio poput chata, razmjene podataka, ali i mogućnost održavanja poslovnih sastanaka ili edukativnih programa.

Nakon Hrvatske, Trillenium će izaći i na strana tržišta, prije svega kanadsko, čiji bi Trillenium centar u Torontu trebao biti ulaznica za najzahtjevnije tržište, ono u SAD-u.

Gorivo
UŠTEDA
Čak i najmanja sitnica može utjecati na potrošnju goriva u vašem automobilu

A1 izdvaja za Vas