Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikat u akciji

Protiv uprave Fine diže se kaznena prijava zbog nesavjesnog poslovanja

Anđelka Buneta
Foto: Anto Magzan/Pixsell
28.04.2014.
u 23:00

Iako su radnici po KU imali pravo na regres i godišnju nagradu, uprava ih nije isplatila po Linićevu nalogu

Nakon što je nezavisni sindikat Solidarnost s Finom postigao nagodbu o isplati dugovanih regresa i nakon što su radnici dobili tužbe protiv Fine zbog neisplate godišnjih nagrada, odnosno božićnica, u tom sindikatu razmišljaju i o podizanju kaznenih prijava protiv uprave Fine koju predvodi Anđelka Buneta.

Kako nam je potvrdio sindikalist Krešimir Sever, upravu žele “kazniti” jer je po nalogu ministra financija Linića bila odbila radnicima isplatiti regres i božićnice iako je Fina dobitaš, a radnici su na to po KU imali pravo. Sad sve Fina plaća s kamatama, što se smatra nesavjesnim poslovanjem.

>>Fina se nagodila: isplatit će regres za više od 3000 radnika

Komentara 4

KR
kristov
08:23 29.04.2014.

FINA-u treba ugasiti i raspustiti, a odgovorne kazniti iz sasvim drugih razloga, a jedan od glavnih je provedba zločinačko-korupciopnaškog plana vlasti, ovrhe i pljenidbe hrvatskih građana, čak i kada za to nema nikakvog razloga, kao kod nedavnog slučaja ovrhe temeljem facifikata!

DU
Deleted user
22:15 30.04.2014.

Danas se krade više no ikad. Špara se na svemu jer.. kao.. nema se.. a sve zato da ostane više za ukrasti. Dovoljno je pogledati koliko je u navodnoj općoj besparici i štednji porastao vanjski dug.

GU
guc
07:57 29.04.2014.

I cemu to sada sluzi osim sirenju nelagode-blago receno.Dobili ljudi sto su trazili i sto im pripada i sad besposleni sindikat sa Severon na celu dalje kuri vatru.Pa normalno mora zaraditi svoje mjesecne prihode od cca 20 000 kuna mjesecno/svaki njegov nastup na TV se honorira/.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije