Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proračun

Proračunski deficit SAD-a u veljači rekordan - čak 221 milijardu dolara

dolari
AFP/Pixsell
11.03.2010.
u 07:45

Ukupni deficit proračuna tako od početka fiskalne godine u listopadu iznosi 651,6 milijardu i na najboljem je putu da premaši lanjski godišnji rekordni manjak od 1,4 bilijuna dolara, piše BBC.

Američka vlada u veljači je zabilježila rekordan proračunski deficit od 221 milijardu dolara, najveći deficit na mjesečnoj razini u povijesti SAD-a. Ukupni deficit proračuna tako sad od početka fiskalne godine u listopadu iznosi 651,6 milijardu i na najboljem je putu da premaši lanjski godišnji rekordni manjak od 1,4 bilijuna dolara, piše BBC.

Ministar financija Timothy Geithner toliki je deficit nazvao neodrživim, no tvrdi kako se na taj način Sjedinjenim Državama pomaže da se u kratkom roku oporave od recesije. Poput Ujedinjenog Kraljevstva, zbog teške ekonomske situacije i SAD teško državnu blagajnu puni iz poreznih davanja, tako da se izlaz i brži oporavak od krize vide u povećanoj potrošnji građana.

Analitičari trenutačno stanje nazivaju zastrašujućim. Prijašnje prognoze bile su kako će se proračunski deficit ove godine ipak smanjiti s obzirom na to da je gospodarski oporavak SAD-a ipak počeo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije