Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOBITELI

Promet podataka telefonom veći 70%

nives sandri
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
08.11.2013.
u 09:48

Za razliku od današnjih 500 MB-a mjesečno, korisnici mobilnih telefona u 2020. dnevno će trošiti čak 1GB prometa podataka dnevno

Ova će godina značiti prekretnicu u prodaji pametnih telefona: po prvi put u povijesti prodat će ih se više nego li klasičnih mobilnih uređaja. Do 2020. u Hrvatskoj će u opticaju biti šest puta više pametnih telefona koji će generirati 60 puta veći mobilni podatkovni promet od ovoga danas. Mobilnost postaje imperativ današnjice, a mobilni uređaji postaju središnja platforma za rad, zabavu i informiranje, te će slijedom toga svaki korisnik do 2020. godine konzumirati 1GB podatkovnog prometa dnevno, dok je sadašnji prosjek 500 MB-a, naglašeno je jučer na Mobile Innovation and Experience Dayu u organizaciji Nokie Solutions Networka (NSN). U samo dvije godine, naime, za više od 60 posto je porastao broj korisnika koji internetu pristupaju mobitelom, dok je mobilni podatkovni promet u posljednjoj godini rastao za 70 posto. Kako bi korisnici ostali lojalni svome mobilnom operatoru ključni faktori su kvaliteta podatkovne veze.

– Jasna je veza između kvalitete usluge i vjernosti korisnika – kazala je Nives Sandri, direktorica hrvatske podružnice NSN-a i dodala kako je NSN razvio rješenja za praćenje korisničkih iskustava (Customer Experience Management): problemi individualnih korisnika NSN-ovim se alatima lociraju na mapama, a svako se korisničko iskustvo bilježi i rangira. NSN-ovim portalom - CEM On Demand – koji je zadužen za praćenje i analiziranje navika korisnika danas se služi 160 operatora diljem svijeta među kojima je i Vipnet. Ključna tehnologija koja je operatorima nužna kako bi se uspješno nosili za zahtjevima rastućeg tržišta je LTE, nova generacija mreža koja omogućava veću propusnost i brzinu.

Komentara 1

Avatar cruyff
cruyff
10:22 08.11.2013.

za koliko novaca? usporite i ne pljačkajte ljude...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije