Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak tržišta

Promet dionicama na ZSE porastao 36,4%, a obveznicama 657,6%

ZG BURZA
Arhiva VL
02.12.2010.
u 13:22

Ovo budi nadu da je razdoblje izuzetno slabih prometa prošlost za domaće tržište kapitala, a možda i naznaka nekog budućeg optimističnijeg trenda, ističu na Zagrebačkoj burzi

Velik porast prometa na Zagrebačkoj burzi u studenom mogao bi značiti početak oporavka domaćeg tržišta kapitala. Naime, redoviti promet dionicama u studenom porastao je 36,4%, a obveznica čak +657,6% u odnosu na listopad.

- To je svakako podatak koji budi nadu da je razdoblje izuzetno slabih prometa prošlost za domaće tržište kapitala, a možda i naznaka nekog budućeg optimističnijeg trenda - ističe se u izvješću Zagrebačke burze.

Ipak, optimizam posustaje pred daljnjom korekcijom dioničkih indeksa Zagrebačke burze, koji su značajno odsklizali od svojih psiholoških granica, iako je tijekom mjeseca bilo neuobičajenih oscilacija pa je tako u jednom trenutku Crobex dotaknuo najnižu razinu od srpnja, da bi dan kasnije završio s najvećim dnevnim porastom zabilježenim u posljednjih više od godinu dana

Najlikvidnije mjesečno izdanje, dionica Hrvatskog telekoma d.d., i dalje je na čelu dionica s najvećim prometima te je, kao i mjesec ranije, samo njome ostvarena gotovo trećina redovitog prometa dionicama na Zagrebačkoj burzi, a slijedi je dionica Belišća, kojoj je samo jedan dnevni promet bio dostatan za drugo mjesto liste najlikvidnijih.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
komifo
13:49 02.12.2010.

Bolje napišite što je s brokerskom kućom Prva generacija, dionicama i gotovini koja je ostala u njoj blokirana !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije