Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Projektima za nerazvijena područja 101 milijun kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekte koji pridonose razvoju potpomognutih i brdsko-planinska područja, unutar svog proračunska osiguralo je ukupno 419,5 milijuna kuna kroz tri proračunske godine
22. svibnja 2019. u 17:12 7 komentara 174 prikaza
Zagreb: Dodijeljeno 101 milijun kuna za ruralni razvoj i šumarstvo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uručilo je jučer 370 novih ugovora za sufinanciranje projekata ulaganja u infrastrukturu na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima, ukupne vrijednosti 101 milijun kuna.Na objavljene pozive u veljači i ožujku pristiglo je 458 zahtjeva za projekte u Programu održivog razvoja, odabrano je 300 projekata koji će dobiti 76 milijuna kuna, a od 84 zahtjeva za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano je 70 projekata koji će se sufinancirati s 25 milijuna kuna. Ministrica Gabrijela Žalac istaknula je kako je Ministarstvo u protekle dvije godine kroz različite nacionalne programe sufinanciralo gotovo 1500 projekata u ukupnom iznosu većem od 420 milijuna kuna u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Astana Arena Sve je dogovoreno Službeno! Kinezi odlučili: Gradimo stadion u Hrvatskoj vrijedan 150 mil. €

– Projektni prijedlozi koji nisu odabrani u prvom krugu nalaze se na rezervnim listama, te će i njima biti sukcesivno dodijeljeno sufinanciranje ako se postignu uštede na odabranim projektima ili se do kraja godine osiguraju dodatna sredstva za Programe. Programi će se i dalje nastaviti u skladu s osiguranim sredstvima i obuhvatit će pripremu projekata za novo proračunsko razdoblje 2021.-2027. – pojasnila je ministrica Gabrijela Žalac.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekte koji pridonose razvoju potpomognutih i brdsko-planinska područja, unutar svog proračunska osiguralo je ukupno 419,5 milijuna kuna kroz tri proračunske godine. Usto, u siječnju ove godine doneseni su Zakon o potpomognutim područjima i novi Zakon o brdsko-planinskim područjima, kako bi se pomoglo područjima na kojima živi čak trećina stanovnika Hrvatske.

Stadionska diplomacija Obećali su nam sagraditi stadione, ali evo što Kineze zapravo zanima

– Program održivog razvoja lokalne zajednice za naše male sredine je izuzetno značajan, osobito za razvoj i izgradnju infrastrukture koja podiže kvalitetu života naših stanovnika. Za nas su ti iznosi značajni i omogućuju nam da pokrenemo važne projekte za ostvarenje zacrtanih ciljeva te pri planiranju proračuna računamo na sredstva iz programa – izjavila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas