Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pšenica i soja rasli

Proizvodnja kukuruza podbacila je za petinu

Kukuruz
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
13.07.2016.
u 07:00

U ukupnoj bruto proizvodnji u 2015. biljna proizvodnja sudjeluje s 54,5%, a stočna s 45,5%.

Fizički obujam poljoprivredne bruto proizvodnje u Hrvatskoj je u 2015. u odnosu na godinu prije pao za 0,1%, objavio je DZS. Na pad proizvodnje utjecao je pad stočne proizvodnje, i to za 0,5%. U toj vrsti proizvodnje gotovo svi proizvodi bilježe pad, osim meda čija je proizvodnja povećana za 83% jer je 2014. bila vrlo loša godina za pčelare. Biljna je proizvodnja porasla 0,2%, a najveći rast bilježe pšenica (17%), grožđe (14%), soja (49%)..., dok kukuruz, koji ima najveći udio u biljnoj proizvodnji bilježi pad od 17%.

U ukupnoj bruto proizvodnji u 2015. biljna proizvodnja sudjeluje s 54,5%, a stočna s 45,5%. Prema podacima DZS-a, lani je u odnosu na godinu ranije, fizički obujam poljoprivredne neto proizvodnje povećan za 1,1%, što je izračunato iz vrijednosti cjelokupne proizvodnje umanjene za vrijednost proizvoda za ishranu stoke.

>> Suša spalila soju i kukuruz, šteta 350 milijuna kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije