Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovor

Proizvođači duhana našli zajednički jezik s Adrisom

duhan
Dragutin Šantoši
09.02.2011.
u 14:16

Četverogodišnjim ugovorom Hrvatski duhani zajamčili su proizvođačima prosječnu otkupnu cijenu od 10,40 kuna za kilogram duhana, što je povećanje otkupne cijene za 5 posto.

U Hrvatskim duhanima danas je potpisan prvi krovni ugovor o dugoročnoj proizvodnji duhana za proizvođače na području Podravine i Slavonije. Četverogodišnji ugovor o proizvodnji duhana u ime tvrtke Hrvatski duhani, koja posluje u sastavu Adris grupe, potpisao je predsjednik uprave Mirko Boić, a u ime proizvođača duhana Željko Aragović, predsjednik Udruge hrvatskih proizvođača duhana Krupan list, koja okuplja više od tisuću proizvođača duhana u Podravini i Slavoniji, priopćili su iz Hrvatskih duhana.

Četverogodišnjim ugovorom Hrvatski duhani zajamčili su proizvođačima prosječnu otkupnu cijenu od 10,40 kuna za kilogram duhana, što je povećanje otkupne cijene za pet posto. Uz to, Hrvatski duhani osigurat će niže cijene reprodukcijskih materijala te niže kamate na kredite za reprodukcijske materijale, avanse i dugoročne kredite što će ih imati proizvođači koji prihvate višegodišnji ugovor. Otkupljeni duhan bit će isplaćen do 20. prosinca tekuće godine.

Na taj se način, tvrde u Hrvatskim duhanima, osigurava razvoj i sigurnost poslovnih partnera u godišnjoj proizvodnji od 10.000 tona duhana u razdoblju od 2011. do 2014. godine, ali i nova ulaganja u konkurentnost i povećanje primarne proizvodnje duhana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije