Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Prodajom nekretnina do novca za plaće i otplatu kredita: 'Ulažemo maksimalne napore...'

Radnici za koje ne bude posla ići će na godišnji odmor
11. rujna 2021. u 21:16 2 komentara 1042 prikaza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Oko tisuću radnika varaždinskog Varteksa jučer je dobilo polovicu plaće koja kasni zbog problema s likvidnošću s kojim se ta tekstilna tvrtka muči u posljednje dvije godine. U srijedu je uprava uspjela osigurati sredstva za isplatu polovice plaće.

IZVJEŠTAJ FINE Objavljene prosječne neto plaće po djelatnostima: Evo gdje se kreću najviše, a gdje najniže plaće

– Činimo sve kako bismo očuvali radna mjesta, posebno jer je opseg proizvodnje izrazito smanjen i trenutačno je ispod razine troškova za održavanje neaktivnih proizvodnji – kaže predsjednik uprave mr. sc. Tomislav Babić. Dodaje da će radnici koji ne budu imali posla zbog narudžbi koje su na čekanju koristiti godišnji odmor.

– Na taj način čuvamo plaću i radno mjesto. Kompanija nije u blokadi i ulažemo maksimalne napore kako bismo prevladali i ovaj izazov s kojim smo suočeni kao i sve prethodne, a koji su rezultat višegodišnjeg lošeg upravljanja i velike zaduženosti kompanije. Dugoročna perspektiva Varteksa nije dovedena u pitanje, ali za njezinu realizaciju kao i prevladavanje problema likvidnosti nužna je prodaja dijela neaktivnih nekretnina, na čemu intenzivno radimo i na korak smo do zaključenja prvog kupoprodajnog ugovora – napominje Babić.

zagreb panorama U ODNOSU NA PROŠLU GODINU Porasla više od 1100 kuna: Prosječna plaća u Zagrebu iznosi 8249 kuna

Za dugoročnu održivost tvrtku je potrebno financijski stabilizirati i riješiti problem otplate ranije ugovorenih kredita.

– Od 2018. godine, kada kompanija dobiva novu vlasničku strukturu, intenzivno se radi na revitalizaciji poslovanja Varteksa, koji je visokozadužen i koji je napravio gotovo milijardu kuna gubitka u 15 godina. Prodaja neaktivnih nekretnina izlaz je iz ove teške situacije i kada se ona realizira moći ćemo nastaviti održivo i stabilno poslovati te se posvetiti daljnjem razvoju. Očekujemo da će vrlo skoro, sljedećih dana, doći do sklapanja prvog ugovora o prodaji, što bi u najkraćem roku omogućilo isplatu drugog dijela plaće radnicima i podmirenje kreditnih obveza – kaže predsjednik uprave Varteksa.

VIDEO Policija novom aplikacijom prati neplaćene kazne na granici!

Dostava paketa
ŽRTVA PREVARE
Osječanin naručio mobitel pa se neugodno iznenadio kada je vidio što je u paketu
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti
  • ZaBoljeSutra:

    varteks mu je drag, pružaju odlični spoj design-a, kvalitete i cijene, bolji su od razvikanih Max Mara i sl. Mozda bolji marketing i proširenje asortimana na program izgledom i cijenom sličan Zari

  • RogaBabaroga:

    Varteks odjela poznata u svijetu! sramotno da tu kod nas baš sve, ama baš sve propada