Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADNICI DOBILI POLA PLAĆE

Prodajom nekretnina do novca za plaće i otplatu kredita: 'Ulažemo maksimalne napore...'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
11.09.2021.
u 21:16

Radnici za koje ne bude posla ići će na godišnji odmor

Oko tisuću radnika varaždinskog Varteksa jučer je dobilo polovicu plaće koja kasni zbog problema s likvidnošću s kojim se ta tekstilna tvrtka muči u posljednje dvije godine. U srijedu je uprava uspjela osigurati sredstva za isplatu polovice plaće.

– Činimo sve kako bismo očuvali radna mjesta, posebno jer je opseg proizvodnje izrazito smanjen i trenutačno je ispod razine troškova za održavanje neaktivnih proizvodnji – kaže predsjednik uprave mr. sc. Tomislav Babić. Dodaje da će radnici koji ne budu imali posla zbog narudžbi koje su na čekanju koristiti godišnji odmor.

– Na taj način čuvamo plaću i radno mjesto. Kompanija nije u blokadi i ulažemo maksimalne napore kako bismo prevladali i ovaj izazov s kojim smo suočeni kao i sve prethodne, a koji su rezultat višegodišnjeg lošeg upravljanja i velike zaduženosti kompanije. Dugoročna perspektiva Varteksa nije dovedena u pitanje, ali za njezinu realizaciju kao i prevladavanje problema likvidnosti nužna je prodaja dijela neaktivnih nekretnina, na čemu intenzivno radimo i na korak smo do zaključenja prvog kupoprodajnog ugovora – napominje Babić.

Za dugoročnu održivost tvrtku je potrebno financijski stabilizirati i riješiti problem otplate ranije ugovorenih kredita.

– Od 2018. godine, kada kompanija dobiva novu vlasničku strukturu, intenzivno se radi na revitalizaciji poslovanja Varteksa, koji je visokozadužen i koji je napravio gotovo milijardu kuna gubitka u 15 godina. Prodaja neaktivnih nekretnina izlaz je iz ove teške situacije i kada se ona realizira moći ćemo nastaviti održivo i stabilno poslovati te se posvetiti daljnjem razvoju. Očekujemo da će vrlo skoro, sljedećih dana, doći do sklapanja prvog ugovora o prodaji, što bi u najkraćem roku omogućilo isplatu drugog dijela plaće radnicima i podmirenje kreditnih obveza – kaže predsjednik uprave Varteksa.

VIDEO Policija novom aplikacijom prati neplaćene kazne na granici!

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
ZaBoljeSutra
18:07 12.09.2021.

varteks mu je drag, pružaju odlični spoj design-a, kvalitete i cijene, bolji su od razvikanih Max Mara i sl. Mozda bolji marketing i proširenje asortimana na program izgledom i cijenom sličan Zari

RO
RogaBabaroga
21:56 11.09.2021.

Varteks odjela poznata u svijetu! sramotno da tu kod nas baš sve, ama baš sve propada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije