Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVANJE

Prihodi HT-a blago porasli, predložena dividenda od 6 kuna

Davor Tomašković
Foto: Anto Magzan/Pixsell
24.02.2016.
u 12:07

HT-u je neto dobit u 2015. iznosila 925 milijuna kuna

Hrvatski telekom u 2015. prihodovao je 6,919 milijardi kuna, te konačno ostvario rast od 0,2 posto spram 2014. podaci su revidiranog finacijskog izvješća. Predložena je isplata dividende od 6 kuna po dionici. To će ukupno iznositi 491,3 milijuna kuna te predstavlja 55 posto neto dobiti HT-a, omjer koji je za 4,3 postotna poena viši u odnosu na lani, stoji u priopćenju.

HT-u je neto dobit u 2015. iznosila 925 milijuna kuna što je, uglavnom pod utjecajem većeg oporezivanja i amortizacije nakon uvećanih investicija, kaže se u priopćenju HT-a.

Inače, HT je, zadržao vodeću poziciju u svim segmentima telekomunikacijskog tržišta, a stabilizaciji prihoda dodatno su pridonijeli i rast u ICT području i poslovanje s električnom energijom, piše u priopćenju. Operativna dobit je također stabilna u odnosu na 2014. te iznosi 2,78 milijarde kuna, uz jaku EBIDTA maržu od 40,2 posto.

Lani je HT povećao vrijednost investicija, koje su ukupno iznosile 1,46 milijardi kuna, odnosno 34,8 posto više nego godinu ranije, a usmjerene su u tri ključna područja - razvoj mobilne i fiksne infrastrukture, povećanje kapaciteta za širokopojasni pristup internetu te završetak IP migracije. HT je, naime, treći telekom u EU koji je sve svoje korisnike i usluge prebacio u ALL-IP mrežno okruženje, a vrijednost samog projekta u proteklih 5 godina prelazi 400 milijuna kuna.

U fiksnoj mreži omogućen je optički pristup za više od 171 tisuća kućanstava. Omogućen je širokopojasni pristup brzinama s minimalno 30 Mbp/s za oko 50 posto kućanstava u odnosu na 34 posto kućanstava u 2014..

Komentirajući poslovne rezultate za 2015. i planove za 2016., Davor Tomašković, predsjednik uprave, istaknuo je: „Iza nas je vrlo uspješna godina u kojoj smo stabilizirali sve financijske pokazatelje i postavili temelje za daljnji rast i razvoj našeg poslovanja. U 2016. nastavljamo s ulaganjima u razvoj infrastrukture te transformacijom poslovanja. Također, nastavljamo i s promatranjem prilika za potencijalno širenje poslovanja Hrvatskog Telekoma u Hrvatskoj i regiji“.

HT usto cilja minimalnu dividendu za 2016. u iznosu od 6 kuna po dionici.

>> Branitelji traže dvostruko veću dividendu, HT nudi samo sedam kuna

Komentara 3

Avatar Slito
Slito
12:54 24.02.2016.

Platiš račun a gospoda ga ne registrira,..umjesto pismenim putem,obavještavaju pozivom na prijavljeni broj da račun nije podmiren.ako ne reagiraš jednostavno ti liniju isključe. Kako ceš reagirati ako nisi kod kuće? Nazoveš HT službu, napraviš prigovor,...oprostite naša greška odmah će biti uključen. Misliš,.. ajde dobro,..može se dogoditi, ali se ponovo naljutiš kad ti dođe slijedeći račun, u kojem ti je (umjesto besplatno) nametnuto 60 kuna za ponovni priključak. Prigovor,..uzalud. Poslije toga sam u HT centrali trajno odjavio dva telefonska broja u dva različita mjesta. Nakon 12 radnih dana trebali su biti isključeni. Vidi čuda,..jedan isključen, a drugi ne. Ponovni prigovorsa moje strane,..odgovor,..nemamo zapisa da je broj odjavljen, a ja moram faxom slati presliku obrasca odjave doticnog broja. poslij dobivam kratki dopis da sam ja u pravu uz formalnu ispriku od djelatnika. Linija bude momentalno isključena, moram napomenuti da račun nisam podmirio i sad čekam. Eto to vam je HT,..uvjeren sam da nisam jedini koji je tako nešto doživio.

DU
Deleted user
16:10 24.02.2016.

Zato tjeraju ljude iz firme, kako se god sjete. Lako je tako ostvarivati dobti...

Avatar dr. Evil
dr. Evil
19:37 25.02.2016.

Ova dividenda je stvarno - jadna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije