Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elektroindustrija

Prihod Končara 2,6 mlrd. kn, neto dobit 156,6 mil. kn

darinko bago (1)
Foto: Žarko BašićPIXSELL
17.12.2013.
u 13:32

U sljedećoj godini planira se nastavak rasta prihoda i dobiti te nova ulaganja, ali i restrukturiranje tvrtki kćeri koje su u problemima

Koncern Končar ovu će godinu završiti sa 2,6 milijardi kuna konsolidiranog prihoda od prodaje te neto dobiti od 156,5 milijuna kuna, što je 11 posto više od plana, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik uprave Končara Darinko Bago, a informacija je objavljena na stranicama Zagrebačke burze.

Realizirani prihodi od prodaje šest su posto viši nego godinu prije. Ukupne investicije vrijedne su 116 milijuna kuna, a najviše se ulagalo u nove proizvodne pogone te visokonaponski laboratorij u Končar D&ST-u.

Ono što Končar čeka ove godine, primjerice, razvoj je energetskog naponskog transformatora, 123 kilovoltnog (kV) prekidača i nastavak razvoja 145 kV metalom oklopljenog plinom izoliranog postrojenja te nekoliko projekata u području naprednih mreža.

Do kraja godine procjenjuje se da će biti 2,4 milijarde kuna vrijednih ugovorenih poslova, što je osam posto više u odnosu na početak godine.

U sljedećoj godini očekuju neto dobit od 137,5 milijuna kuna, četiri posto veće prihode od prodaje te investicije vrijedne 120 milijuna kuna, uz dodatnih 20 milijuna za istraživanje i razvoj. Nastavit će se s restrukturiranjem društava kćeri koja su u teškoćama, a riječ je, primjerice, o Končar ugostiteljskoj opremi.

Komentara 2

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
14:11 17.12.2013.

lijepo....to je dokaz da pamet vrijedi !

DU
Deleted user
20:30 17.12.2013.

Slažem se da pamet vrijedi, a još mi je više drago da se iz pepela rađa industria kuju je HDZ svojom politikom bacio na koljena. Šteta koja je načinjena je veća zbog upropaštenih inžinjera koji su stjecajem prilika otvorili vlastiti biznis ili su otišli u inozemstvo trbuhom za kruhom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije