Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova platforma za plaćanje

Preko aplikacije George Erste banka uskoro uvodi online gotovinski kredit

Zagreb: Erste banka predstavila je novu platformu George
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
06.10.2020.
u 17:36

– To će moći učiniti i klijenti drugih banaka jer je direktiva PSD2 omogućila razmjenu podataka o kreditnom „scoreu“ s drugim bankama – pojasnio je na predstavljanju nove platforme Igor Strejček, direktor sektora direktnih kanala u Erste banci

Erste banka je predstavila novu digitalnu platformu za plaćanja pod nazivom George koja će uskoro zamijeniti njihove dosadašnje platne aplikacije za građane, a preko nje će biti moguće zatražiti i gotovinski kredit.

– To će moći učiniti i klijenti drugih banaka jer je direktiva PSD2 omogućila razmjenu podataka o kreditnom „scoreu“ s drugim bankama – pojasnio je na predstavljanju nove platforme Igor Strejček, direktor sektora direktnih kanala u Erste banci.

Na razini Erste grupe aplikacija je već uvedena u Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj i ima pet milijuna korisnika. Plan im je širenje na sve zemlje u kojima posluje Erste grupa.

– Iako korisnici već sada mogu uživati u brojnim novim funkcionalnostima, nova digitalna platforma s vremenom će evoluirati, a sa svakom nadogradnjom postat će još naprednija i inteligentnija. S vremenom, brinući se o našem financijskom „zdravlju“, George će postati naš osobni savjetnik kojem je cilj financijski prosperitet korisnika – rekao je Zdenko Matak, član uprave Erste banke.

Aplikacija je korisnički prilagođena kontroli tipičnoj za društvene mreže i mobilne aplikacije koja značajno povećava brzinu standardnih korisničkih operacija koje klijent radi i ima personalizirano sučelje. Nudi pretraživanje cijelog teksta u roku od nekoliko sekundi pa tako klijent može brzo naći bilo koju odlaznu ili dolaznu uplatu ili primatelja uplate. Preko George Store-a se može digitalno otvoriti štednja, naručiti Diners Club kartica, aktivirati Wiener putno osiguranje ili kupiti bon za mobitel. Uskoro će se moći potpuno digitalno otvoriti račun i podići gotovinski kredit.

Očekuju da će do kraja 2024. imati više od pola milijuna korisnika u Hrvatskoj. Aplikaciju je razvila međunarodna grupa programera unutar Erste grupe, a lokalno su ga prilagodili i implementirali IT stručnjaci banke u Hrvatskoj. S obzirom da je riječ o međunarodnoj platformi, ime George je odabrano kako bi u svim zemljama u kojima posluju bilo razumljivo, a odnosi se na ime prvog autopilota kojeg je prije stotinu godina razvio britanski pilot Lawrence Sperry i nazvao ga George. Izraz je u međuvremenu postao sinonim za autopilota.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije