Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Preko 2,6 milijardi kuna za mlade, sport, obrazovanje, kulturu i znanost

Hrvatska Lutrija simbol je za sreću i zabavne igre, a kroz svoje poslovanje postala je jedan od vodećih kompanija u društveno odgovornom poslovanju
27. siječnja 2020. u 10:30 192 prikaza
Hrvatska Lutrija
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/6

Hrvatska Lutrija teži svojim poslovanjem ostvariti najbolje moguće rezultate, ali pri tome posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornom segmentu. Kroz svoju djelatnost generira značajna financijska sredstva, a područje dobrotvornog djelovanja je široko - od financiranja potreba mladih i sporta, kulture i umjetnosti do obrazovanja i znanosti te humanitarnog djelovanja i zaštite zdravlja. Osim kroz Državni proračun, u koji je u gotovo pola stoljeća uplaćeno cca 2,6 milijarde kuna za spomenute svrhe, kontinuirano podupire projekte od šireg društvenog značaja. Društvena odgovornost uključuje i brigu za zaposlenike, a Hrvatska Lutrija fokusirana je na kontinuirano poboljšavanje uvjeta rada svih zaposlenih.

Hrvatska Lutrija | Autor : Promo Foto: Promo

Projekti i donacije

Već nekoliko godina zaposlenici Hrvatske Lutrije sudjeluju u utrci Wings for life, a prošle je godine 80 prijavljenih trkača s ukupno pretrčanih 500 km bilo dodatno motivirano – svi kilometri bili su posvećeni kćerci kolegice koja boluje od spina bifide odnosno rascjepa kralježnice.

Tradicija darivanja krvi u Hrvatskoj Lutriji stara je gotovo 30 godina, a akcije se organiziraju tri puta godišnje. Pojedinci koji su darivali krv više od 35 puta imaju službeni status jubilaraca.

Hrvatska Lutrija | Autor : Promo Foto: Promo

U 2019. godini pridružili smo se inicijativi Volonterskog centra Zagreb i potpisali Povelju o volontiranju. Nakon prošlogodišnje akcije Boranka, prošle godine zaposlenici su sudjelovali u volonterskim akcijama u Školi za medicinske sestre u Zagrebu te u sklopu Europskog tjedna Sporta, a neki od zaposlenika pronašli su druge, njima zanimljive, projekte.

S ciljem podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i otpadom, tijekom studenog održavao se Europski tjedan smanjenja otpada u koji se uključila i Hrvatska Lutrija. Zaposlenici su kroz tjedan dana prikupljali su rabljenu odjeću i tekstil kojeg je udruga Humana Nova preuzela te će ga ponovno iskoristiti u proizvodnji.

Hrvatska Lutrija | Autor : Promo Foto: Promo

Središnji državni ured za sport u 2019. godini proslavio je peto izdanje Europskog tjedna sporta u Hrvatskoj, a u kojem od samog početka sudjeluje i Hrvatska Lutrija. Tim povodom Hrvatskoj Lutriji  uručena je posebna zahvalnica za izniman doprinos održavanju tjedna, a zahvalnicu je uručena i od Saveza izviđača Hrvatske za doprinos i sudjelovanje u projektu pošumljavanja Boranka.

Otkriva astrologinja
Nikada nisu zadovoljni: Ovi horoskopski znakovi prigovaraju i za najmanje sitnice
SPAR i INTERSPAR
Kupujmo domaće
Kako uopće prepoznati je li domaće zbilja domaće, te zašto uopće kupovati domaće proizvode? Donosimo odgovore na pitanja