Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLFSKI TERENI

Povjerenstvo za Srđ jednoglasno: Projekt je prihvatljiv za okoliš

srđ,transparent,portal
Duško Jaramaz/PIXSELL
07.03.2013.
u 13:30

U sljedećih mjesec dana Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dužno je donijeti Rješenje

Povjerenstvo za Srđ na današnjoj je sjednici jednoglasno donijelo pozitivno mišljenje o prihvatljivosti gradnje sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ za okoliš, izvijestilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, koje je organiziralo sjednicu. Riječ je o projektu koji je zbog svoje navodne štetnosti po okoliš i apartmanizacije brda iznad Dubrovnika izazvao prosvjede i negodovanje brojnih građana Dubrovnika i šire.

U sljedećih mjesec dana Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dužno je donijeti Rješenje kojim će odlučiti je li zahvat uz predložene mjere zaštite okoliša i program praćenja stanja okoliša prihvatljiv za okoliš ili nije. Pozitivno mišljenje savjetodavnog stručnog povjerenstva Ministarstvu služi kao savjetodavna podloga stručnjaka za donošenje Rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš.

>> Miniranje projekta na Srđu Hrvatsku bi stajalo 350 mil. eura

Komentara 2

MC
mcmarko
14:28 07.03.2013.

Mene samo zanima odakle je to povjerenstvo za srđ? živi li netko od njih u dubrovniku? ovakav projekt bi trebao biti u rukama građana hrvatske u ovom slučaju stanovnika dubrovnika, a ne ljudi koji iz "altruizma" dolaze ulagati u hrvatsku. kao što je gospođa supruga sjedila u ministarstvu gospodarstva, pa se udala za najbogatijeg židova i sada misli da je popila svu pamet svijeta.

ST
special_thing
18:56 07.03.2013.

Na tom golf terenu ce dolaziti samo bogatasi, a i zasigurno ce se uvijek voditi briga o terenu, tako da sto se tice okolisa i brige o njemu, golf teren je dobrodosao, a i zasto ne iskoristiti sva bogatstva koja su nam dana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije