Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dogovora

Potpis ugovora o koncesiji za Pleso odgođen

\'1nagrada03_nnn_gra_031008nIGH...Jure Radic...pleso....projektnterminal....zracna luka zagreb\'
02.04.2012.
u 20:00

Ugovor nije potpisan u ponedjeljak, kako je bilo planirano, jer se ZAIC i Vlada nisu mogli dogovoriti o njegovu sadržaju

Predstavnici Vlade Republike Hrvatske i francuskog konzorcija ZAIC za koncesiju na Zračnoj luci Zagreb, nisu u ponedjeljak, 2. travnja, potpisali ugovor o koncesiji za Zračnu luku Zagreb iako je tako bilo planirano. Novi je datum za potpisivanje tog ugovora, doznajemo, 11. travnja.

Iako u Ministarstvu prometa kažu da 2. travnja nikad nije bio službeno naveden kao datum potpisivanja ugovora, Večernji list je i od francuske i od hrvatske strane dobio potvrdu prošlog tjedna da je upravo taj datum bio dogovoren za potpisivanje koncesijskog ugovora. Do odgađanja potpisivanja ugovora navodno je došlo jer je nastao spor između novog koncesionara i predstavnika Vlade zbog sadržaja ugovora.

Kako kažu upućeni, iz konzorcija ZAIC traže da u ugovor uđu, odnosno da njegov sastavni dio postanu svi odgovori na pitanja koja su kandidati za koncesiju slali Ministarstvu za trajanja natječaja, a u kojima su tražili objašnjenja nekih stavki ugovora ili natječajnih uvjeta. Hrvatska strana pak tome se protivi jer je Ugovor o koncesiji bio dio natječajne dokumentacije, a jedan od uvjeta bio je da kandidat i budući koncesionar mora prihvatiti taj ugovor kakav jest, bez ikakvih dopuna i izmjena. Stoga se potpisnici ugovora nadaju da će taj spor razriješiti do novog datuma, odnosno za devet dana. Kako doznajemo, u Ministarstvu smatraju da nisu ograničeni rokom potpisivanja koncesijskog ugovora, a koji bi prema odluci Vlade trebao isteći ovaj tjedan. U prilog im ide to što je ZAIC jedini dao ponudu na natječaju pa nemaju kome drugom ponuditi taj ugovor.

Komentara 12

LU
luksa
20:26 02.04.2012.

Toliko o investicijama i sposobnosti ove vlade! Dovraga ni potpisati se ne znaju!

OB
-obrisani-
20:50 02.04.2012.

Da ne bi i Francuzi kao i Berkowitz,bez garancije i još bi se nakon Ugovora pregovarali o dodatnim olakšicama.Sve su to lupeži koji samo čekaju da bi nas odrali,a nama govorili kako je to na zapadu uređeno,a ne kao kod nas.

JA
james49
20:55 02.04.2012.

Luksa lupaš bez veze. Ovo je ugovor kojeg je dogovorila HDZ-ova vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije