Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Poraslo 13 dioničkih fondova. Najuspješniji Ilirika Azijski tigar

Zagrebačka burza
Foto: Tatjana Tadić/PIXSELL
01.12.2014.
u 18:31

Protekli tjedan je od 73 aktivnih otvorenih investicijskih fondova, njih 47 poraslo, od toga su dva fonda porasla za više od jedan posto. Ukupno je 26 fondova tjedan završilo u crvenom, od toga ih sedam bilježi pad veći od jedan posto. Većina fondova šesti tjedan uzastopno bilježi pozitivne rezultate. Sumarno su u zadnjih 36 tjedana fondovi zabilježili samo tri tjedna u kojima su prevladavali negativni rezultati. Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalazi se sedam dioničkih te po jedan posebni, mješoviti i obveznički fond. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +1,91 do -7,54 posto, piše portal hrportfolio.hr.

Od 32 dionička fonda u proteklom tjednu 13 ih je poraslo. Predvodi ih Ilirika Azijski tigar s prinosom od 1,91 posto čime je postao i dobitnik tjedna među svim fondovima. Ilirika Azijski tigar 24 posto portfelja drži investirano u Hong Kongu, 21 posto u Južnoj Koreji te 19 posto u Kini te po devet posto u Tajvanu, Singapuru i Hrvatskoj. U portfelju su najzastupljenije financije s udjelom od 32 posto, slijede informacijske tehnologije (20%) te potrošačka dobra, fondovi i telekomunikacije s po osam-postotnim udjelom. Na ljestvici najvećih prinosa slijedi Platinum Blue Chip s rastom od 1,04 posto. Devetnaest dioničkih fondova je palo, a najviše je na vrijednosti radi pada cijene nafte izgubio fond KD Energija (-7,54%) a slijedi KD Nova Europa (-2,76%).

Kod mješovitih fondova je u proteklom je tjednu šest od ukupno jedanaest fondova poraslo. Tjedne promjene mješovitih fondova kretale su se u rasponu od +0,67 posto do -0,70 posto. Najviše je porastao fond HI-balanced za 0,67 posto. Slijede Raiffeisen Harmonic s rastom od 0,56 posto i KD Balanced (+0,47%). U grupi mješovitih fondova palo je pet fondova a najviše OTP uravnoteženi koji je u tjedan dana na vrijednosti izgubio 0,70 posto a slijedi Agram Trust (-0,19%).

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Redovni dionički promet uvećan je za 6,9 milijuna kuna

>>Promet porastao. Gubitnik tjedna Đuro Đaković

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije