Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neslužbeno

Politička škola u Kumrovcu postat će kineski tehnološki centar?

'07.11.2011. Politicka skola, Kumrovec - Politicka skola kao i Spomen dom cekaju investitora i neophodnu obnovu. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
20.08.2012.
u 16:37

Delegacija na čelu s ministrom Dončićem Kinezima će ponuditi i korištenje gospodarskih zona u RH po povoljnijim uvjetima

Hrvatska će Kini ponuditi ulaganje u hrvatske zračne luke te korištenje gospodarskih zona u RH po povoljnijim uvjetima, piše Glas Slavonije. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i predsjednik Povjerenstva za gospodarsku suradnju s Kinom Siniša Hajdaš Dončić vodit će delegaciju koja će boraviti u Pekingu na Konferenciji kineskog tajništva za suradnju 16 zemalja jugoistočne Europe, gdje će predstaviti područja moguće gospodarske suradnje između dviju zemalja.

Razmatra se mogućnost kineskih ulaganja u modernizaciju Zračne luke Rijeka, Zračne luke Osijek te gradske i teretne luke u Zadru. Hajdaš Dončić će Kinezima, prema neslužbenim informacijama, otvoreno ponuditi i korištenje gospodarskih zona u Hrvatskoj po povoljnijim uvjetima u odnosu na dosadašnje s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Vjerojatno će biti riječi i o mogućoj monetizaciji autocesta, a u Vladi procjenjuju da bi Kinezi za takvu investiciju bili spremni izdvojiti između 2,5 i 3 milijarde eura. Neslužbeno se doznaje da bi zgrada bivše političke škole u Kumrovcu mogla biti ponuđena za razvoj kineskog tehnološkog centra.

Komentara 4

CH
chemica
17:26 20.08.2012.

Ma sletjet će vanzemaljci i otvoriti svoju ambasadu u Kumrovcu.

OB
-obrisani-
17:38 20.08.2012.

"Vjerojatno će biti riječi i o mogućoj monetizaciji autocesta...." - kaj je ovo sada novi naziv za rasprodaju autocesta? Kak je to sada početna cijena 2,5 do 3 milijarde? Znači, "rasprodaja" autocesta nije niti počela, a vać se počinje saa 17% nižom cijenom......!

PE
Pelagius
18:55 20.08.2012.

Predlažem da se centar nazove "Titokintek".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije