Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pokupovali regionalne dionice koje nemaju kome prodati

Samodol, predsjednik uprave Hanfe, ističe da je najveći problem što za čak 40 posto dionica kojima se trguje na regionalnim burzama treba više od 60 dana da ih se proda.
13. travnja 2010. u 10:51 1 komentara 9 prikaza
ante samodol
Foto: Arhiva VL

- Nakon što su 2008 ostvarili 12 milijardi kuna gubitaka, nebankovni financijski sustav počeo se lagano oporavljati te je lani ostvario 2,3 milijuna kuna dobiti, prvenstveno zbog pozitivnih prinosa investicijskih i mirovinskih fondova. Leasing društva treću godinu stvaraju gubitke, lani su iznosili 606 milijuna kuna, rekao je Ante Samodol, predsjednik uprave Hanfe, na financijskoj konferenciji Tržišta novca u Opatiji.

Brokerska su društva lani imala 18 milijuna kuna gubitaka, a kako se ove godine dnevni promet burze još smanjio, Samodol vjeruje da brokere čeka značajna konsolidacija. U prijevodu to bi značilo da očekuje likvidacije ili preuzimanja pojedinih brokerskih društava. Kad je riječ o investicijskim fondovima, Samodol tvrdi da su njihova inozemna ulaganja uglavnom skoncentrirana na prostor bivše Jugoslavije. Problem je, međutim, što za čak 40 posto dionica kojima se trguje na regionalnim burzama treba više od 60 dana da ih se proda.

A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
  • Avatar Glina74
    Glina74:

    rasformirajte te Burze po Hrvatskoj kome one trebaju nego samo stvaraju gubitke i vise na našoj grbači i ništa ne prskrbljhuju traba njih sve poslati na oranice sa konjima neka oru Njivu za drugo ništa nisu sposobni imali bi više koristi