Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleno gospodarstvo

Poduzetnici love 3 milijuna eura iz fondova Europske unije

'euri_nnn_zag_090611'
''
27.12.2011.
u 11:00

Na natječaj se mogu javiti sva mala i srednja poduzeća registrirana u Hrvatskoj, ali moraju biti solventna i imati podmirena sva porezna davanja

Mali i srednji poduzetnici ponovo se mogu prijaviti za nepovratna sredstva iz pretpristupnih fondova EU u visini od tri milijuna eura.

Regionalna konkurentnost

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) objavila je natječaj “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva” koji se financira unutar pretpristupnog programa IPA komponente IIIC, regionalna konkurentnost za 2011. godinu. Visina pojedinačnih potpora kreće se od 50.000 do 200.000 eura. Financiranje novcem iz IPA-e maksimalno može iznositi 85 posto od ukupne vrijednosti dodijeljenih nepovratnih sredstava. Natječaj će biti otvoren do 20. veljače 2012. godine. Marija Tufekčić, ravnateljica SAFU-a, podsjeća da se na prošli, sličan natječaj namijenjen poduzetnicima u programu PHARE 2006. prijavilo oko osamdeset poduzetnika.

– Na natječaj se mogu javiti sva mala i srednja poduzeća registrirana u Hrvatskoj, ali moraju zadovoljiti preduvjete kao što su solventnost i dokaz o podmirenju svih poreznih davanja – kaže Tufekčić. Navodi da se mogu javiti poduzeća i iz sektora proizvodnje hrane i pića, tekstila, kože, drvne, metalne i papirne industrije, proizvodnje namještaja, metala, kemikalija, prikupljanja otpada, tehničke analize, kemijskog čišćenja.

Međunarodni standardi

Cilj je natječaja jačanje malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije koje promiču zeleno gospodarstvo te zadovoljavanje drugih međunarodnih standarda.

Ključne riječi

Komentara 5

GD
glas-dubrave
15:03 27.12.2011.

Što poduzetnici love? Love u mutnom! RH plaća u prvoj godini \"ne daj Bože\" članstva u EU, 609 000 000 € članarine za prvu godinu članstva, za drugu 630 000 000 €, za treću ... . Nadam se da će do tada EU propasti, jer to je ionako koncept zaštite krupnoga kapitala, koji nužno propada. Stoga predragi moj hrvatski narode, pamet u glavu i 22. siječnja 2012. godine na referendumu zaokružite PROTIV, jer ćete u protivnom za dvije godine udarati glavom u zid i zapomagati kako vam je nekada bilo bolje. To je predosadno i već toliko puta viđeno. Stoga PROTIV EU!

DA
dallapa
23:56 27.12.2011.

Opet prilika za Todorića i slične magnate da prigrabe malo penez za svoje oskudno carstvo.... i to sve po zakonu.... Rekel je meni deda: \"Vrag navek ide sr_ _ na veliki kup...\"

UK
Ugo Kajvez
01:58 28.12.2011.

A uzmu hrvatskoj godišnje cca 300 MILJUNA iz naše polovine jadranskog mora ............ zaista veliki uspjeh !! ............. svaka čast ................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije