Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izumi na tržištu

Poduzetnici, bolje je imati inovaciju u sefu nego novac

20.04.2015., Cakovec - Inovator Zvonimir Dolenec prezentirao nove inovacije.  Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
18.05.2015.
u 07:15

Zvonimir Dolenec iz Preloga obilazi poduzetnike u potrazi za ulagačima u neki od svojih izuma

"Bolje imati inovaciju u sefu nego novac." Slogan je to s kojim inovator Zvonimir Dolenec iz Preloga obilazi poduzetnike u potrazi za ulagačima koji bi izdvojili novac za neki od njegovih tridesetak izuma. Uporan je pa šalje i zamolbe u grad i županiju, no nailazi na odbijenice jer u proračunima nema novca.

– Teška je situacija u državi, ali moja inovacije mogle bi ljudima olakšati život jer su primjenjive u svakodnevici. Na primjer, motika s dvije oštrice i dva dodatka, koja omogućava dulje kopanje bez potrebe za brušenjem – kaže taj umirovljeni serviser televizijskih i radijskih uređaja.

Sa sobom uvijek nosi popis najnovijih inovacija. Tehnika signaliziranja pospanosti i gubljenja koncentracije vozača mogla bi spasiti živote na cestama, a ima i rješenje kako sačuvati prste od opekotina pri paljenju lampaša. Ponosan je i na rješenje za zaštitu bazena od zagađenja.

– Svaki posjetitelj toplica dobio bi posebnu narukvicu koja bi u sebi imala klor, jod i druge kemikalije koje bi čistile vodu oko kupača za vrijeme dok se kupa – objašnjava.

Z. Dolenec član je Udruge inovatora Međimurja Inoma. Kao i njegovi kolege, smatra da bi inovacije mogle pomoći hrvatskom gospodarstvu, no za njih nema dovoljno sluha. 

>>Igor Štagljar dobio nagradu "Inovator Godine"

>>Ovi mladi ljudi idu u London po investitore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije