Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valute

Početak tjedna obilježio pad tečaja valutnog para eura i dolara

Austrija euro palac dolje
MAK
25.05.2010.
u 08:57

Ponedjeljak je započeo na razinama oko 1,254 dolara za euro, što je bila ujedno i najviša razina taj dan, te je tijekom dana padao prema 1,23 dolara za euro.

Nakon što je kraj prošlog tjedna na svjetskim deviznim tržištima bio obilježen rastom tečaja EUR/USD iznad 1,25 dolara za euro, početak novog tjedna obilježili su ponovno deprecijacijski pritisci na euro, pišu RBA analitičari.

Ponedjeljak je započeo na razinama oko 1,254 dolara za euro, što je bila ujedno i najviša razina taj dan, te je tijekom dana padao prema 1,23 dolara za euro. Kao i krajem prošloga tjedna, i u ponedjeljak je valutni par EUR/HRK proveo relativno mirno te se kretao na sličnim razinama. Blago pojačana potražnja sa strane korporativnog sektora uvjetovala je zatvaranje na razinama oko 7,272 kuna za euro. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,268073 kuna za euro.

Ova su kretanja, zaključuju RBA analitičari, posljedica očekivanja tržišta da bi fiskalna kriza u eurozoni mogla utjecati na usporavanje njenog oporavka. Neizvjesno je i koliko će uspješno Grčka provoditi zadane mjere štednje, što će u bližoj budućnosti utjecati na povećanu volatilnost tečaja EUR/USD.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
ZAGIMAN
18:01 25.05.2010.

Vepar Šuki se krajem prošle godine u SAD-u zadužio za 1,5 mlrd USD. To je tada bilo cca 1 mlrd EUR, a danas je 1,23 mlrd EUR. Bravo Šuki, na tečajnim razlikama si oštetio Hrvatsku za 230 mil. EUR-a unatoč tome što te masa ekonomista upozoravala da se je opasno zaduživati u valuti u kojoj ne ostvaruješ prihod. Stvarno si genijalac, kao i većina vladajuće elite u HR. Živla Rvacka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije