Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pšenična kriza

Počeo embargo na izvoz pšenice iz Rusije, zabrana do kraja godine

Putin
AFP
15.08.2010.
u 14:53

Zabrana izvoza počela se primjenjivati danas po naredbi ruskog premijera Vladimira Putina. Odluka je donesena kad je utvrđeno da je gotovo četvrtina uroda uništena sušom i požarima, a trajat će najmanje do kraja godine.

Embargo na izvoz pšenice iz Rusije počeo se primjenjivati danas po naredbi ruskog premijera Vladimira Putina.

Odluka je donesena kad je utvrđeno da je gotovo četvrtina uroda uništena sušom i požarima, a trajat će najmanje do kraja godine.

Prema informacijama koje prenosi BBC, rusko je ministarstvo poljoprivrede izvijestilo da urod ove godine neće zadovoljiti ni domaću potražnju.

Rusi jedu kruh s gotovo svakim jelom pa bi poskupljenje ove namirnice otvorilo i politička pitanja.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
22:15 15.08.2010.

Pametni rusi!

ST
stefj
16:35 15.08.2010.

Aha, sad je jasno zašto je Todorić pristao na 1.20 Kn za kilu...

OB
-obrisani-
20:25 15.08.2010.

u Zgrebu u jednom od dućana velikog gazde najvećeg sponzora krdezenjara 640 g \"bijelog kruha\" stoji 8.4 kn 640 grama aditiva,kvasca,vode,soli,šećera, i mali i ništa pravog pšeničnog brašna Gazda zna da će od 1 kg kmetske pšenice dobiti barem 3 3 takva kruha i još zaraditi a mekinjama Gazda je uvijek gazda,a kmetovi će uvijek biti kmetovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije