Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Počela sezona: Dubrovnik pod opsadom kruzera

kruzer
25.04.2010.
u 08:34

Navala turista izazvala je kao i obično velike gužve osobito u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, a stare boljke hrvatskog turizma ponovno su došle u prvi plan

Dubrovnik je u subotu od jutarnjih sati osjetio pravi početak turisičke sezone. Pet velikih kruzera Arion, MSC Musica, Costa Serena, Oriana i Gemini usidrilo se pred dubrovačkim zidinama a grad je posjetilo više od 10 tisuća turista.

Dubrovačka Lučka uprava procjenjuje kako će  Dubrovnik ove godine posjetiti oko 30 tisuća gostiju s kruzera više nego prošle godine, kada ih je bilo 846 tisuća.

Navala turista izazvala je kao i obično velike gužve osobito u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, a stare boljke hrvatskog turizma ponovno su došle u prvi plan. Naime, gosti još uvijek ne mogu plaćati niti u kojoj drugoj valuti osim u kunama, a mjenjačnica je premalo i u njima su uglavnom gužve, pa turisti odustaju od trošenja novca.

Iz tog razloga neki trgovci i ugostitelji svjesno krše zakon i primaju eure i dolare, umjesto da su se nadležne institucije između dviju sezona pozabavile rješenjem tog pitanja.

Komentara 11

PA
patuljčica..
11:06 25.04.2010.

termal Što misliš zašto ga forsiraju druge turističke destinacije mediterana, Grčka, Turska, Malta......? Vjerojatno zato što od njega imaju koristi, zar ne? I turist je turist, najlošiji turist je onaj - koji nije došao. A kad dođe na domaćinu jee da mu ponudi nešto za što će ovaj htjeti ostaviti novac.

VN
van ness
11:17 25.04.2010.

Da mi je znati zasto se guzvaju u tom smrdeljavom Dubrovniku!?

PA
patuljčica..
11:03 25.04.2010.

Kada sam išla na putovanje u Istambul vodič nam je na pitanje s čim možemo platiti kazao: primaju sve, i zlatni zub ako ga imate. Tako je i bilo, restorani, tržnice, trgovine, suvenirnice.....mogao si platiti s kojom god valutom si htio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije