Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pljušte optužbe između malih dioničara i Šelebaja

Dioničari insinuiraju da Šelebaj pogoduje Nedi Young, u čijem je vlasništvu 48,43 posto dionica brodara, kao i da je predugovor za kupnju već deponiran.
23. ožujka 2010. u 17:00 0 komentara 11 prikaza
Vladimir Šelebaj
Foto: Davor Višnjić

Natječaj za prodaju nekretnina Mediteranske plovidbe izazvao je burne reakcije malih dioničara protiv predsjednika uprave Vladimira Šelebaja Selliera. Dioničari insinuiraju da Šelebaj pogoduje Nedi Young, u čijem je vlasništvu 48,43 posto dionica brodara, kao i da je njezin predugovor za kupnju već deponiran u Poreznoj upravi na Korčuli.

- Svaka uprava ima pravo poduzimati mjere za restrukturiranje. Ali zatečeni smo činjenicama da je natječaj otvoren samo sedam dana i da nema izražene minimalne cijene. Mislim da se radi o smišljenu načinu da se gospođi Young omogući kupnja vrijednih nekretnina po nerealno niskim cijenama, zbog nemogućnosti da se bilo tko drugi javi na natječaj zbog postavljenih uvjeta - smatra manjinski dioničar Žarko Kovačić.

Šelebaj odgovara da nije došao s misijom da bude stečajni upravitelj, nego da restrukturira tvrtku koja ima 60 milijuna kuna dugova. Kako bi naplatio dugovanje od 10 milijuna kuna, najavljuje i tužbu protiv Jadravske plovidbe.

- Abeceda restrukturiranja zahtijeva da se proda ‘'mrtva imovina'’ koja tvrtki ne treba za osnovno poslovanje. Čistimo bilancu i prodat ćemo nekretnine bilo kome čije je ponuda blizu tržišne cijene! - ističe Šelebaj te napominje da Grad Korčula ima pravo prvokupa. Početnu cijenu nisu, kaže, istaknuli, jer im je interes dobiti što veću ponudu. Optužio je i manjinske dioničare da su odbili pomoći tvrtki, dok su veliki dioničari već isplatili tri milijuna kuna zajma. Kaže da ga ne zanima neprijateljstvo malih dioničara prema Nedi Young i da već ima interesenata za kupnju.

Zabava u zagrebačkom hotelu
'revolucija zabave'
Šire se snimke partyja u zagrebačkom hotelu, organizatori tvrde da ne krše propisane mjere
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.