Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje poslovanja

Pliva prodaje pogone u Češkoj

pliva
Pixsell
21.09.2009.
u 10:48

U procesu temeljite potrage za optimalnim rješenjem pronađen je strateški partner za poslovni segment dijagnostika, a druge proizvodne aktivnosti bit će obustavljene krajem tekuće godine

ZAGREB - Pliva je danas na Zagrebačkoj burzi objavila kako je u sklopu
procesa integracije s Tevom, koji je uslijedio nakon Tevine akvizicije Barra/Plive, postignut
dogovor o prodaji poslovnog segmenta dijagnostike Pliva-Lacheme i zatvaranju drugih
proizvodnih aktivnosti na lokaciji u Brnu sa stupanjem na snagu krajem 2009. godine.

Iz Plive su poručili kako je odluka o restrukturiranju poslovanja Pliva-Lacheme i razmatranju mogućih opcija za tu lokaciju, uključujući i prodaju ili zatvaranje postrojenja, donesena ranije ove godine radi povećanja ukupne učinkovitosti i profitabilnosti Plivina poslovanja te fokusiranja na matično poslovanje.

U procesu temeljite potrage za optimalnim rješenjem pronađen je strateški partner za poslovni segment dijagnostika, a druge proizvodne aktivnosti bit će obustavljene krajem tekuće godine, obavještavaju iz Plive.

Ključne riječi

Komentara 4

SC
Scanius
13:23 21.09.2009.

Ma naravno ... samo tako dalje!! Sramota! Ma Pliva je bila sinonim uspjeha ... od velikog naduvitisa gospodina lovopa odlucilo se ici u izgradnju velebnog sjedista firme sve u staklu i predimenzionirano a sta ej ispalo sada?! Ma pogledajte jednu do malo prije bezveznu susjedu plive Krku. Pogledajte sta oni rade a udaljeni su jedan od drugih cca 50km pogledajte jihovu upravnu zgradu ... komunizam komunizam al je firma uspjesna. Eto vam dokaza sta politika i glupa glava mozhe napraviti od nekadasnje dike i ponosa hrvatskog gospodarstva.

AN
ankicascreiber
12:45 21.09.2009.

Pliva Ruza Hrvatska, zaspala u Bajci Hrvatskog Domoljublja. Prica je kao svaka bajka, pocela je prije oko 80 godina. Pliva je izgradena iz nicega, imala je samo Hrvatsku pamet i ljude zeljne rada. Postala je vrhunska svijetska tvrtka na hrvatskoj pameti, u Zagrebu, unatoc komunizmu. Zahvaljujuci Plivi Hrvatska je bila je jedna od samo 9 zemalja u svijetu koje su mogle napraviti vlastiti novi anibiotik. Sve je bila prica uspijeha i Hrvatskog ponosa dok netko iz hrvatske politike nije stavio na mjesto CEO Zeljka Covica, jadnika bez ikakvih profesionalnih i znastvenih referenci, koji je bio sitni direktor u sporednom Plivinom pogonu, bezvezni magistar, i zeljan probitka na zabrebackoj politickoj sceni. CEO Zeljko Covic je uspio ono sto bi malo tko mogao uspijeti, otjerao je iz Plive kompetentne ljude, potorsio novce na totalne glupe investicije, ponizavao domacu pamet i svoju zemlju. Nije bio sam u tome pomogao mu je i clan nadzornog odbora< Mitomir Zuzul, tip bez znacajnijeg obrazovanja, provincijalni profesor, covijek bez stvarnog posla, i sa sumljivim kapitalom, mutan politicar, koji u dzepu nosi sudska izvjesca i mase pred njima na Stankoviceom NU2 kao dokaz da je on \"cist\". Pliva je opljackana da se niti jedan domoljub nije javio u njenu obranu, Pliva je dokaz da u danasnjoj HR pamet ne moze uspijevati, samo prodaja i preprodaja, kao svercerskim seljackim trznicama. Covicu ako si nezaposlen, dodi kod mene u moju firmu, mi smo svijetska farmaceutska kompanija, i bas bi nam bilo drago vidjeti eksponat balkanskog-majmuna koji moze postici nemoguce: unistiti firmu koja je dobila 2.5 miliarde dolara od zasticenih prava!!!! U svakom slucaju drzine Covica sto dalje od HZZO, lopovi nam ne trebaju u drzavim upravama.

VI
vinemaca
19:28 21.09.2009.

pliva se utapa najprije ce sve prodat a onda sami krepat, tu se sjecam kaj je prije 35 godina rekao moj stric zaposlen u jednoj zeljezari u njemackoj, buduci da je bio sef jednog odeljenja veli on: na sastanku pala je odluka da se otpusti 25% zposlenih i veli meni-napravi spisak ko ide, veli on njemu- a zaklaj ja kad si ti sef, reci ti ko mora ici, dalje velim ja njemu- najprije ce oni dobit vrit nogu a onda ja i ti, to se i desilo oba su najurili u prisilnu mirovinu, nazalost u plivi ce se svi utopit a od prisilne mirovine nece biti nikaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije