Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Pfizer planira otpuštanje 6000 radnika diljem svijeta

pfizer
Reuters
19.05.2010.
u 07:28

Pfizer palnira zatvoriti čak osam svojih tvornica i smanjiti operacije u šest tvornica u svijetu.

Farmaceutski div Pfizer planira otpustiti šest tisuća radnika u svojim tvornicama diljem svijeta, što je gotovo petina ukupnog broja zaposlenih u toj kompaniji, prenosi BBC.

Iz kompanije poručuju kako se ne radi o trenutačnom otpuštanju radnika, nego o procesu koji će trajati pet godina i koji je dio velikog restrukturiranja kompanije.

Pfizer planira zatvoriti čak osam svojih tvornica i smanjiti operacije u šest tvornica u svijetu kako bi mogli pratiti poteze drugih proizvođača i biti  konkurentni na tržištu.Tri od osam pogona koji se zatvaraju nalaze se u Irskoj, zbog čega će bez posla ostati 785 radnika.

- Restrukturiranje globalnog poslovanja nužno je za Pfizerov opstanak na tržištu, a to zahtijeva bolne rezove kako bi pacijentima diljem svijeta i dalje nudili naše lijekove, rekao je čelni čovjek Pfizerove proizvodnje Nat Ricciardi, koji je dodao da će kompanija u cijelom postupku voditi računa o radnicima koji ostaju bez posla i njihovim obiteljima.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:17 19.05.2010.

dad pfajzer-zaspali ste procitali smo da njemacki bajern stoji kraljevski, svicarski novartis jos i bolje sa godisnjom neto zaradom od 14,5 milijardi franaka, oni se sire i povecavaju a vi krepavate, hahahahahaha, kaj bus nisu ni svi u americi na svome nivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije