Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačni sporazum

Pfizer kupuje Anacor za 5,2 milijarde dolara

'Pharmaceutical company Pfizer Incorporated headquarters is seen on 42 Street in New York October 20, 2009. Pharmaceutical industry leader Pfizer said Tuesday third-quarter profits rose 26 percent fro
Foto: AFP/PIXSELL
16.05.2016.
u 16:21

Anacor također posjeduje prava na Kerydin, tretman za gljivične infekcije, koji u SAD-u distribuira i prodaje Sandoz.

Farmaceutski div Pfizer objavio je da je sklopio definitivan sporazum o kupnji američkog Anacor Pharmaceuticalsa za oko 5,2 milijarde dolara. Prema uvjetima sporazuma Pfizer će platiti 99,25 dolara u gotovini za svaku dionicu Anacora, a završetak akvizicije očekuju u trećem tromjesečju ove godine.

Upravni odbori obje kompanije jednoglasno su odobrili transakciju. Glavna je imovina Anacora crisaborole, lijek protiv atopijskog dermatitisa i psorijaze, kojeg trenutno ispituje američka Agencija za hranu i lijekove. Bude li odobren, Pfizer vjeruje da bi prodaja mogla dosegnuti ili čak premašiti dvije milijarde dolara.

Anacor također posjeduje prava na Kerydin, tretman za gljivične infekcije, koji u SAD-u distribuira i prodaje Sandoz.

U Pfizeru očekuju da će kupnju Anacora financirati vlastitim novcem. Procjenjuju da transakcija neće utjecati na njihove važeće financijske smjernice za 2016. godinu, već će samo malo razvodniti dobit po dionici u 2017. godini.

>> Farmaceutski div Pfizer podmićivao i u Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije