Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pevec propustio i posljednji rok, Trgovački sud pokrenuo stečaj

Predsjednica Trgovačkog suda Branka Pleskalt imenovana je za stečajnog suca, a dužnost stečajnog upravitelja povjerena je Darku Šketu. Za 9. ožujka 2010. godine sazvano je prvo ispitno i izvještajno ročište.
24. prosinca 2009. u 12:23 17 komentara 78 prikaza
pevec stečaj
Foto: Damir Špehar/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

BJELOVAR - Danas točno u podne predsjednica Trgovačkog suda Branka Pleskalt objavila je rješenje o pokretanju stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. za usluge, proizvodnju i trgovinu Bjelovar.

Predsjednica je imenovana za stečajnog suca, a dužnost stečajnog upravitelja povjerena je Darku Šketu. Za 9. ožujka 2010. godine sazvano je prvo ispitno i izvještajno ročište, a dotad će biti i jasnija slika o visini potraživanja i broju vjerovnika.

Oni su, naime, pozvani da u roku od 30 dana prijave sva svoja potraživanja Trgovačkom sudu. U rješenju su također pobrojeni i svi predlagatelji stečaja, a na popisu ih je oko šezdeset.

Današnjom je odlukom Zdravko Pevec izgubio i posljednju šansu u kupovanju vremena ne bi li izbjegao stečaj.

Naime, na ročištu održanom pred četiri dana, Pevec je odgodio konačnu odluku suda samo zato što je predočio kopiju poslovnog ugovora s poslovnim partnerom iz Austrije u kojemu se navodi da ulazi u partnerstvo sa 300 milijuna eura.

No, kako u zakonskom roku od tri dana nije sutkinji Pleskalt nije predočio sva potrebna jamstva za svođenje minusa u Pevecu na nulu, odluka o stečaju bila je sasvim logična.

U sastavu tvrtke Pevec d.o.o. Bjelovar,

U sastavu tvrtke Pevec d.o.o. Bjelovar, nalaze se prodajni centri u Splitu, Varaždinu, Vrbovcu, Zadru u Bjelovaru. Podsjećamo, nepodmireni dugovi procjenjuju se na oko 600 milijuna kuna, dok je knjigovodstvena vrijednost nekretnina, pokretnina, zaliha i potraživanja preko 400 milijuna.

U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • -obrisani-:

    simbolično,taj modrni robovlasnik nije bolje ni zaslužio,no ovo je smao moralna satisfakcija za one koje je kinjio i zakodao,doći će neki drugi na njegovo mjesto,a on će lagano put BORA -BORE da uživa u svojim milijaradma stečenim na sirotinjskoj grbači...pljuc..super ... prikaži još! ja ta neoliberalna demonkracija,pa to smo imali prije 2000 g u Rimskom Carstvu,a tad se to zvalo ROBOVLASNIŠTVO..čovijek i njegov rad ništa ne vrijede dok rade za takve gnjide

  • djuro666:

    Obitelj PEVEC treba strpati u kokošinjac koji se sastoji od debelih zidova i čvrstih rešetki i dok ne izlegnu kune koje su dužni Hrvatskom narodu nema izlaska i ponovnog kljucanja po Hrvatskom radniku

  • -obrisani-:

    Yebo vas Pevec!!