Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pevec propustio i posljednji rok, Trgovački sud pokrenuo stečaj

pevec stečaj
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/2
24.12.2009.
u 12:23

Predsjednica Trgovačkog suda Branka Pleskalt imenovana je za stečajnog suca, a dužnost stečajnog upravitelja povjerena je Darku Šketu. Za 9. ožujka 2010. godine sazvano je prvo ispitno i izvještajno ročište.

BJELOVAR - Danas točno u podne predsjednica Trgovačkog suda Branka Pleskalt objavila je rješenje o pokretanju stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. za usluge, proizvodnju i trgovinu Bjelovar.

Predsjednica je imenovana za stečajnog suca, a dužnost stečajnog upravitelja povjerena je Darku Šketu. Za 9. ožujka 2010. godine sazvano je prvo ispitno i izvještajno ročište, a dotad će biti i jasnija slika o visini potraživanja i broju vjerovnika.

Oni su, naime, pozvani da u roku od 30 dana prijave sva svoja potraživanja Trgovačkom sudu. U rješenju su također pobrojeni i svi predlagatelji stečaja, a na popisu ih je oko šezdeset.

Današnjom je odlukom Zdravko Pevec izgubio i posljednju šansu u kupovanju vremena ne bi li izbjegao stečaj.

Naime, na ročištu održanom pred četiri dana, Pevec je odgodio konačnu odluku suda samo zato što je predočio kopiju poslovnog ugovora s poslovnim partnerom iz Austrije u kojemu se navodi da ulazi u partnerstvo sa 300 milijuna eura.

No, kako u zakonskom roku od tri dana nije sutkinji Pleskalt nije predočio sva potrebna jamstva za svođenje minusa u Pevecu na nulu, odluka o stečaju bila je sasvim logična.

Komentara 17

OB
-obrisani-
15:01 24.12.2009.

simbolično,taj modrni robovlasnik nije bolje ni zaslužio,no ovo je smao moralna satisfakcija za one koje je kinjio i zakodao,doći će neki drugi na njegovo mjesto,a on će lagano put BORA -BORE da uživa u svojim milijaradma stečenim na sirotinjskoj grbači...pljuc..super ja ta neoliberalna demonkracija,pa to smo imali prije 2000 g u Rimskom Carstvu,a tad se to zvalo ROBOVLASNIŠTVO..čovijek i njegov rad ništa ne vrijede dok rade za takve gnjide

DJ
djuro666
15:46 24.12.2009.

Obitelj PEVEC treba strpati u kokošinjac koji se sastoji od debelih zidova i čvrstih rešetki i dok ne izlegnu kune koje su dužni Hrvatskom narodu nema izlaska i ponovnog kljucanja po Hrvatskom radniku

OB
-obrisani-
16:41 24.12.2009.

Yebo vas Pevec!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije