Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Pet zvjezdica čistog luksuza za odmor u hotelu ili velikom kampu

Otvaraju se dva nova ljetovališta vrijedna pola milijarde kuna
19. lipnja 2019. u 12:16 2 komentara 424 prikaza
Berlin/stanovi
Foto: Winfried Rothermel/DPA/PIXSELL

Gotovo pola milijarde kuna Valamar Riviera ove je godine uložila dva nova ljetovališta s pet zvjezdica u Poreču i Rapcu. Otvorenjem Valamar Collection Marea Suites 5* te Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani sedam kilometara od Poreča, Valamar je zaokružio trogodišnji investicijski ciklus od 2,5 milijarde kuna ulaganja čime se potvrdio kao najveća hrvatska turistička kompanija i vodeći nacionalni investitor.

Ministri državne imovine Goran Marić i turizma Gari Cappelli uvjereni su da će novi zakon državi višestruko uvećati prihode od zakupa zemljišta Nacrt zakona Hoteli i kampovi kvadrat zemlje plaćat će od šest do deset kuna

Visoka dodana vrijednost

Razina usluge koji se gostima, a riječ je uglavnom Nijemcima i Austrijancima izniman je. Poseban naglasak na obje lokacije – hotelu i kampu, je na sadržajima i animacijama koje su dostupne djeci i organizirane po dobnim skupinama mališana. U posebno uređenim prostorima s prilagođenim igračkama roditelji najmlađu djecu mogu povjeriti tetama čuvalicama, a veća djeca i tinejdžeri vrijeme mogu provoditi u igri s animatorima ili na, primjerice, PlayStationu.

– Valamar je do sada, uključujući i ovogodišnje investicije, u hrvatski turizam uložio 5,8 milijardi kuna. U sklopu trogodišnje strategije rasta i razvoja u turistički portfelj smo uložili ukupno 2,5 milijarde kuna, a ako uključimo i investicije u širenje poslovanja i akvizicije, i više od 3 milijarde kuna. Osim u repozicioniranje portfelja prema ponudi visoke dodane vrijednosti, Valamar kontinuirano ulaže i u materijalne uvjete rada i razvoj svojih zaposlenika zbog čega je prepoznat kao najbolji poslodavac u turizmu u Hrvatskoj. Ove godine smo otvorili oko 400 novih radnih mjesta pa će ljetos u Valamaru raditi oko 7000 ljudi – rekla je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamara.

Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču te Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani već su primili prve goste i bilježe odličan booking za ovu sezonu.

Jedinstveni Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču sa 108 luksuznih apartmana investicija je vrijedna 140 milijuna kuna.

Igor Cvitanović Pula Igor Cvitanović više nije trener Istre, a spasio ih da ne ispadnu

V-level usluge

Marea Collection Resort u roku od osam mjeseci sagradilo je i uredilo 25 domaćih tvrtke.

– Valamar Marea Collection Resort dizajniran je za odmor obitelji s djecom te je ovom investicijom proširena ponuda obiteljskog odmora u Poreču gdje će gosti moći uživati u V-level uslugama, luksuznim suiteovima s pogledom na more, u više od 200 četvornih metara atraktivnih bazena, novouređenoj plaži, restoranima, sportskim sadržajima i Maro ponudom za djecu svih uzrasta – ističe Ozren Renko, direktor novog resorta.

Istra Premium Camping Resort prvi je Valamarov veliki kamp s 5 zvjezdica te jedan od najboljih kampova na Mediteranu. Ovaj je kamp nastavak ulaganja u kamping segment u koji je u posljednje dvije godine uloženo 280 milijuna kuna.

– Istra Premium Camping Resort ima obiteljski Aquapark s više od tisuću četvornih metara vodene površine, veliku dvoranu s kinom, kazalištem, dječjim klubovima i igraonicama te Super Maro programima za djecu. Ima i jednu od najljepše uređenih Valamar plaža s pogledom na stari grad, Piazzu sa specijaliziranim trgovinama, restoranima i barovima, V-sport park i igrališta, kao i devet glamping šatora te luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima. Riječ je o family resortu visoke dodane vrijednosti u segmentu kamping proizvoda – kaže Lea Sošić, direktorica razvoja proizvoda u Valamaru. 

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • paul-umpe:

    pumpanje novca u nesto sto radi 60 dana godisnje.sve je to ves masina.pametnom dosta.