Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta

Pad cijena dionica na svjetskim burzama nakon šestotjednog rasta

stocks
Arhiva Vla-
19.04.2010.
u 07:00

Objava kvartalnih poslovnih rezultata, koji su bolji od očekivanja većine ulagača, donijela je početkom tjedna rast indeksa.

Cijene dionica na svjetskim burzama prošlog su tjedna pale nakon šestotjednog uzastopnog rasta. Analitičari kažu kako su optužbe protiv Goldman Sachsa zbog varanja ulagača najviše doprinijele takvom razvoju situacije iako je tjedan započeo optimistično.

Objava kvartalnih poslovnih rezultata, koji su bolji od očekivanja većine ulagača, donijela je početkom tjedna rast indeksa, posebno Dow Jonesa koji je prvi put nakon godinu i pol dana probio psihološku granicu od 11.000 bodova.

Krajem tjedna situacija je krenula nizbrdo zbog već spomenutih optužbi pa se rast s početka tjedna naglo smanjio. Na Wall Streetu na tjednoj razini indeks Dow Jones ojačao je 0,2 posto, na 11.018 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,1 posto, na 2481 bod. Prošireni indeks S&P 500 pao je nakon šest tjedana uzastopnog rasta 0,2 posto, na 1192 boda.

Na europskim burzama londonski FTSE pao je 0,47 posto, na 5743 boda, a frankfurtski DAX 1,11 posto, na 6180 bodova. Pariški CAC pao je 1,59 posto, na 3986 bodova. Na tokijskoj burzi indeks Nikkei prošlog je tjedna oslabio 0,9 posto, na 11.102 boda, što je najniža razina od kraja ožujka.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije