Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrh vrhova

Ovo su top plaće u Hrvatskoj - evo tko zarađuje 20.000 kuna

novac
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
25.02.2019.
u 20:15

Premda su top menadžeri s prosječnih 12.069 kuna neto plaće prošle godine bili najplaćenija kategorija zaposlenika, kontrolori leta i piloti su ispred njih ako se gledaju pozicije, a ne kategorije zanimanja

Najveće prosječne plaće od 20.000 kuna zarađuju -  kontrolori leta. Slijede ih piloti sa 16.600 kuna, dok su na trećem mjestu top menadžeri s prosječnih 12.069 kuna. Top menadžere slijede menadžerske pozicije koje su na hijerarhijskoj ljestvici nešto niže, s prosječnim plaćama od 8706 kuna.

Podaci su to koje je Antonija Bušić Crnković s portala Moj posao otkrila za Slobodnu Dalmaciju, a riječ je o analizi podataka iz servisa mojaplaća.hr s više od 47 tisuća sudionika.

Premda su top menadžeri s prosječnih 12.069 kuna neto plaće prošle godine bili najplaćenija kategorija zaposlenika, kontrolori leta i piloti su ispred njih ako se gledaju pozicije, a ne kategorije zanimanja. Međutim, ostala zanimanja iz ove kategorije u koju se ubrajaju piloti i kontrolori slabije su plaćena, pa je ta kategorija zapravo među 10 najlošije plaćenih u zemlji.

– Top menadžeri u administrativnim djelatnostima su u prosjeku niže plaćeni od onih u financijama. Najplaćeniji top menadžeri su u financijama, zatim prodaji, IT-u te turizmu. Najmanje plaćeni top menadžeri su u javnoj upravi, administrativnim zanimanjima te građevini – objašnjavaju s portala Moj posao.

Pogledajte video o plaćama u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
21:06 25.02.2019.

I ja mislim da članak nije korektan..... jednostavno ste nam poslužili laž koju vam je netko servirao......a neki sam dan čitao da neki imaju plaću 40 000 kn....menadžeri po vašem zarađuju 12000, a ja znam neke koji to nisu ii zarađuju 14-17 tisuća.....ili računate po onoj- netko meso, netko zelje, u prosjeku sarma.....

Avatar jest
jest
21:00 25.02.2019.

Članak nije korektan i nije istinit, najviše zarađuju politički uhljebi, odnosno političari. Da to su isti oni likovi koji nas neprestano međusobno dijele na temama koje uopće nisu bitne za naše živote i budućnost, isti oni likovi koji desetljećima parazitirajuu sve nas a nisu u stanju preokrenuti nadasve očajne trendove ove države od ekonomije do iseljavanja i nestanka nacije.

PA
paleontolog
20:36 25.02.2019.

Ruku na srce, ali najvise zaradjuju obrtnici koji sami za sebe rade! sad ti dodje vodoinstalater i uzme 500 € za jedan dan ma da je ne znam kakav posao, sad dodje drugi, pa treci... majketi nitko nece odvijac u ruke uzet ispod 500 kn... zacepljeno sito na vesmasini, 5 min posla 600 kn...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije