Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Ovo su najtraženija zanimanja u Njemačkoj

RTL piše kako sve to osjete građani – u Bavarskoj je ovog ljeta bilo problema s voznim redovima vlakova jer je nedostajalo vozača, a u cijeloj zemlji sve je više vijesti o privremenim zatvaranjima bolnica zbog nedostatka medicinskih sestara
14. kolovoza 2019. u 09:22 6 komentara 3775 prikaza
Vodoinstalater
Foto: Getty Images

Vodoinstalateri i majstori za grijanje i klimatizaciju najtraženija su zanimanja u Njemačkoj, ni u jednoj drugoj branši ne treba toliko vremena za popunjavanje slobodnih radnih mjesta, proizlazi iz nove analize Federalne agencije za zapošljavanje, prenosi RTL.de.

Karolina Amidžić Dosje Slavonija 'Tko god kaže da u Njemačkoj teku med i mlijeko, taj nema pojma!'

Gotovo dvije trećine svih slobodnih radnih mjestima u ovoj branši nije popunjeno u prosjeku 200 dana, a slijede njegovatelji starijih osoba sa 199 dana.

U analiziranim skupinama zanimanja postoji više od 472.000 slobodnih radnih mjesta, od čega samo u proizvodnim zanimanjima 63.000, uključujući industrijsku i preciznu mehaniku. Slijede zdravstvene profesije sa 61.000 ponuda za posao.

RTL piše kako sve to osjete građani – u Bavarskoj je ovog ljeta bilo problema s voznim redovima vlakova jer je nedostajalo vozača, a u cijeloj zemlji sve je više vijesti o privremenim zatvaranjima bolnica zbog nedostatka medicinskih sestara, a čak je i manjak liječnika sve veći.

Branimir Johnny Štulić
bori se već 4 desetljeća
Javio se bijesan Branimir Johnny Štulić, traži više milijuna eura: 'Nanijeli ste mi neizmjernu štetu'
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Mediji u službi, stoka.

 • hrvoje367:

  koja njemačka,bolje mi živimo od njih.više kod nas vrijedi 1000 eura nego kod njih 4000.cijelu godinu štekaju za urlaub kod nas

 • bf2:

  novinare ne traže? ili ostale "intelektualce" sa filozofskog