Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ovo su mladi koji su u turizmu napredovali već nakon prve sezone

Valamar
Foto: Promo
1/2
18.03.2019.
u 10:25

Provjerite koje sve poslove ove godine nude u najvećoj kompaniji u turizmu i prijavite se za dobar posao u Valamaru

Azra Brođanac je 2017. godine počela raditi u turizmu kao suradnica u rezervacijskom centru u Valamaru. Ubrzo nakon toga, zbog njezinih kompetencija i komunikativnosti, voditeljica centra predložila ju je za radno mjesto suradnika za odnose s gostima. Danas je Azra na poziciji voditeljice odnosa s gostima u Lanterna Premium Camping Resortu by Valamar u Poreču. U jednom od najvećih i najboljih kampova u Hrvatskoj u špici sezone boravi više od 10.000 gostiju dnevno, pa je biti zadužen za njihovo zadovoljstvo, kaže Azra, definitivno velik izazov.

Josip Vondruška odlučio je, pak, postati kuhar i upisao srednju školu. Sa 16 godina dobio je prvu stipendiju u Valamaru. Sam sebi potvrdio je da je to karijera koju želi te ostao u turizmu i Valamaru.

"Nakon stipendije i završetka srednje škole odmah sam dobio posao kao pomoćni kuhar u Valamar Tamaris Resortu. Napredovao sam do pozicije kuhara, zatim kuhara specijalista pa voditelja smjene i sada sam, evo, pomoćnik šefa kuhinje", priča 26-godišnji Josip Vondruška.

Kaže da u poslu voli - sve.

"Volim taj posao i rad s ljudima. Biti pomoćnik šefa kuhinje krupni je zalogaj jer radimo u objektu u kojem su zbog velikog broja ljudi jako važni planiranje i dobar tim. S obzirom na to da sam desna ruka šefa kuhinje, odgovornost je velika. A često se zateknete u raznim situacijama, kao kad nas je jedna gošća jako pohvalila. Fotografirala je naš 'hladni integral' na kojem sam radio i nahvalila našu hladnu kuhinju. Baš ta pohvala poklopila se s mojim profesionalnim napretkom i promaknut sam u kuhara specijalista jer su u Valamaru prepoznali moj trud", kaže Josip Vondruška.

Foto: PR

U Valamaru upravo zapošljavaju sezonce za ovu godinu, u kojoj će kao top poslodavac u turizmu premašiti brojku od 7000 zaposlenih. Uz jamstvo minimalnih neto primanja od 5000 do 7500 kuna za zaposlenike koji odrade pun mjesečni fond sati, od ove godine isplaćuju i 13. plaću u iznosu od 5000 kuna neto svim stalno zaposlenima i onima koji će u 2019. raditi najmanje deset mjeseci. Sezonski radnici koji odrade sezonu do kraja dobit će posebne nagrade za sezonu u iznosu od 1200 do 2000 kuna, ovisno o odrađenim mjesecima rada, od čega će 500 kuna neto primiti već s plaćom za mjesec srpanj.

Na kraju godine stiže i božićnica u iznosu od 2000 kuna za sve stalno zaposlene djelatnike.

Valamar svake godine otvara između 300 i 500 radnih mjesta na neodređeno vrijeme te nudi izvrsne mogućnosti za razvoj karijere, uz razvijen sustav internih i vanjskih edukacija i treninga. I upravo zbog toga Azra Brođanac svoju budućnost planira izgrađivati u toj turističkoj kompaniji. Budući da radi u Lanterna Premium Camping Resortu, koji je lani uvršten među četiri najinovativnija kampa u Europi i ustvari je cijeli jedan mali grad, kaže da je izazova mnogo.

"Od početka dajem maksimum za goste, kolege i tim i to je doista prepoznato. Ne bih se mogla nositi sa svim izazovima posla i odgovornosti prema više od 10.000 gostiju dnevno usred ljeta da nisam izbrusila kompetencije i znanja. S timom sam gostima u potpunosti na raspolaganju oko svih nedoumica i pitanja. Pamtim mnoge od njih, kao, primjerice, jednog Talijana koji nam je na kraju prošle sezone došao i iskreno zahvalio na usluzi i svemu ostalom. Ako je imao potrebu doći do nas i zahvaliti nam tako iskreno, sigurno nešto dobro radimo. Često sjednemo s gostima, porazgovaramo s njima i nasmijemo se", priča Azra Brođanac.

Provjerite koje sve poslove ove godine nude u najvećoj kompaniji u turizmu i prijavite se za dobar posao u Valamaru

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije