Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blokada računa

Otvoren stečaj nad tvrtkom u sastavu Đuro Đaković Grupe

Ivica Galovic/PIXSELL
22.12.2021.
u 16:28

Đuro Đaković Industrijska rješenja do prije dvije godine imala su 60-ak radnika, ali u procesu restrukturiranja njihov se broj smanjio na 15

Đuro Đaković Grupa objavila je kako je kako je nadležni sud otvorio stečajni postupak nad tvrtkom Đuro Đaković Industrijska rješenja. Prijedlog za pokretanje stečajnog postupka krajem rujna pokrenula je uprava tvrtke zbog blokade računa u neprekidnom trajanju od 13. srpnja ove godine.

- Izvješćujemo investicijsku javnost da je Trgovački sud u Osijeku, Stalna služba u Slavonskom Brodu 20. prosinca donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad društvom Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. Ispitno ročište na kojem će se ispitati prijavljene tražbine, kao i izvještajno ročište, određeni su za dan 29. ožujka 2022. - izvijestili su iz slavonskobrodske grupacije putem Zagrebačke burze.

Đuro Đaković Industrijska rješenja do prije dvije godine imala su 60-ak radnika, ali u procesu restrukturiranja njihov se broj smanjio na 15. Početkom godine s vjerovnicima je zaključen predstečajni sporazum, ali unatoč naporima menadžmenta nisu uspjeli podmiriti sve tekuće dospjele obveze, što je rezultiralo blokadom računa.

Riječ je o jednoj od manjih tvrtki iz sastava ĐĐ Grupe, koja je u konsolidiranim poslovnim prihodima lani sudjelovala s manje od pet posto. Prema izvješću o poslovanju u prvih devet mjeseci ove godine, Grupacija Đuro Đaković u tom je razdoblju poslovala negativno, s konsolidiranim gubitkom od 53,6 milijuna kuna.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije