Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvih šest mjeseci

OTP-u bruto dobit veća 45 posto – 49 mil. kn

otp
Ivana Ivanovic/PIXSELL
27.08.2013.
u 21:49

Neto prihode od naknada povećali su tri posto, prihode od kupoprodaje deviza devet posto, dok su im kamatni prihodi pali dva posto.

OTP banka ostvarila je u prvih šest mjeseci 49 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja, što je rast od 45 posto u odnosu na isto razdoblje lani. U banci objašnjavaju da je rezultat bolji zbog nižih rezervacija za loše plasmane zahvaljujući pravovremenom prepoznavanju rizika. Bilježe povrat na prosječni kapital od 5,12 posto, dok povrat na razini bankarskog sustava iznosi 3,51 posto.

Neto prihode od naknada povećali su tri posto, prihode od kupoprodaje deviza devet posto, dok su im kamatni prihodi pali dva posto. Depoziti su im rasli dva posto, a ukupna bilanca četiri posto. No nisu objavili apsolutne brojke pa nije poznato koliki su iznosi prihoda u kunama.

>> U devet godina tužene banke zaradile oko 30 milijardi kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije