Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

OTP kupila Bancu Popolare Croatia za 106 milijuna kuna

'11.08.2010., Split - OTP banka
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
31.01.2014.
u 12:44

Ova transakcija je prva u kojoj OTP-ova podružnica, a ne središnjica, kupuje neku banku. Najavljuju da će i dalje tražiti prilike za širenje u regiji

OTP banka Hrvatske i Banco Popolare Croatia potpisali su danas kupoprodajni ugovor, nakon kojeg slijedi i potpuna integracija BPC-a čime prestaje poslovati kao samostalni akter na tržištu. U OTP-u se nadaju da će veći dio tog procesa završiti do kraja godine, ako od strane regulatora sve prođe glatko.

- Ova transakcija je prva u kojoj naša podružnica, a ne središnjica, kupuje neku banku. I dalje ćemo tražiti prilike za širenje u regiji - naglasio je na svečanom potpisivanju kupoprodajnog ugovora Laszlo Wolf, zamjenik predsjednika uprave mađarske OTP banke.

Predsjednik uprave OTP banke Hrvatske Balazs Bekeffy istaknuo je da je ovo iznimno važan korak u životu OTP banke u Hrvatskoj koji iskazuje njihovu predanost daljnjem širenju u našoj zemlji.

- Kupnjom Bance Popolare proširujemo svoju mrežu, osobito u onim područjima u kojima nismo toliko zastupljeni, poput Zagreba i Slavonije. Ova akvizicija je u skladu s našim strateškim ciljevima, širenjem retaila i opsluživanja malih i srednjih tvrtki - istaknuo je Bekeffy te najavio da će u ovoj godini banka staviti fokus na razvoj e-bankinga, uvesti agropakete i mobilno bankarstvo.

Fausto Perlato, voditelj međunarodnog poslovanja Banco Popolare Grupe, ustvrdio je da su odlučili prodati podružnice u Europi, iako nije najbolji trenutak za to, a razlog za prodaju BPC-a nije u samoj banci.

Laszlo Wolf je podsjetio da im je ovo, nakon šestogodišnje stanke, prva akvizicija u regiji u kojoj su, osim Mađarske, prisutni u još osam zemalja. Kaže da je Banco Popolare mala, ali važan korak za njihov biznis u Hrvatskoj i pokazuje predanost poslovanju u Hrvatskoj i povjerenje koje imaju u hrvatsku upravu banke.

- Nakon šestogodišnje stanke, sad smo vidjeli da postoje dobre prilike za kupnju banaka u regiji. Pokušavamo biti brži od konkurencije i iskoristiti te prilike.To je važno jer želimo ojačati pozicije u državama u kojima smo mali, a želimo narasti na optimalnu veličinu - otvoren je Wolf, no nije odgovorio na pitanje zašto su odustali od kupnje OTP-a. Također, kaže da nema istine ni u glasinama da je OTP zainteresiran za preuzimanje Bance Intese, vlasnice PBZ-a.

>> OTP banka uvela online otvaranje tekućih računa

Komentara 1

Avatar Marko232
Marko232
15:19 31.01.2014.

Ne možemo mi bez Mađara. Moram priznat da me to razočarava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije