Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Osnovano Udruženje za informacijske tehnologije HGK

kompjuter
AFP
18.11.2009.
u 14:56

Inicijativa za organiziranje IT sektora traje oko dvije godine. Motiv je rješavanje strukovnih problema te lakše korištenje tržišnih prilika.

Udruženje za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore na svojoj je osnivačkoj plenarnoj sjednici 17. studenoga u Zagrebu izabralo prvog predsjednika, Davora Majetića, predsjednika uprave tvrtke Atento.

Davor Majetić, predsjednik Udruženja za informacijske tehnologije HGK, napomenuo je da inicijativa za organiziranje IT sektora traje oko dvije godine. Motiv je rješavanje strukovnih problema te lakše korištenje tržišnih prilika. Nastojat ćemo ubrzati rast i konkurentnost IT industrije jer je ona temelj za razvoj cjelokupnoga suvremenog gospodarstva.

Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, naglasio je kako taj gospodarski segment i u ovoj krizi pokazuje vitalnost. Informacijske tehnologije u velikoj mjeri obilježavaju današnje vrijeme, a to će se događati i u budućnosti.

- Najveća je slabost hrvatskog gospodarstva neorganiziranost, a u znatno manjoj mjeri nedovoljna obrazovanost radne snage. Stoga je ova inicijativa za organiziranom samoregulacijom struke od velikog značaja - rekao je Vidošević.

 

Komentara 4

ST
stripi
20:30 18.11.2009.

Očigledno je da Nadan Vidošević ima sluha za svaku djelatnost pa tako i za IT industriju. Za razliku od ostalih krasi ga pronicljivost i osjećaj kada i što treba u datom trenutku učiniti. Ovaj potez je svakako hvala vrijedan! Nadam se da će tako voditi i Hrvatsku kao njen Treći Predsjednik.

OB
-obrisani-
21:04 18.11.2009.

Stripiiiiiiiiii hahahaaha prvi dan posla?

LA
laki
16:10 18.11.2009.

Pravi odabir slike! Čini mi se da će najveći doseg pompozno najavljenog Udruženja biti gledanje spotova na internetu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije