Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Osnovano Udruženje za informacijske tehnologije HGK

Inicijativa za organiziranje IT sektora traje oko dvije godine. Motiv je rješavanje strukovnih problema te lakše korištenje tržišnih prilika.
18. studenoga 2009. u 14:56 4 komentara 30 prikaza
kompjuter
Foto: AFP

Udruženje za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore na svojoj je osnivačkoj plenarnoj sjednici 17. studenoga u Zagrebu izabralo prvog predsjednika, Davora Majetića, predsjednika uprave tvrtke Atento.

Davor Majetić, predsjednik Udruženja za informacijske tehnologije HGK, napomenuo je da inicijativa za organiziranje IT sektora traje oko dvije godine. Motiv je rješavanje strukovnih problema te lakše korištenje tržišnih prilika. Nastojat ćemo ubrzati rast i konkurentnost IT industrije jer je ona temelj za razvoj cjelokupnoga suvremenog gospodarstva.

Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, naglasio je kako taj gospodarski segment i u ovoj krizi pokazuje vitalnost. Informacijske tehnologije u velikoj mjeri obilježavaju današnje vrijeme, a to će se događati i u budućnosti.

- Najveća je slabost hrvatskog gospodarstva neorganiziranost, a u znatno manjoj mjeri nedovoljna obrazovanost radne snage. Stoga je ova inicijativa za organiziranom samoregulacijom struke od velikog značaja - rekao je Vidošević.

 

President Donald J. Trump  and First lady Melania Trump return to the White House
Nije joj prvi put
Nakon debate kamere su snimile ovo neobično ponašanje Melanije Trump
Advanced Driver Assistance Systems
CVH
Kako funkcioniraju napredni sustavi za podršku vozaču pri upravljanju vozilom (ADAS)?
  • stripi:

    Očigledno je da Nadan Vidošević ima sluha za svaku djelatnost pa tako i za IT industriju. Za razliku od ostalih krasi ga pronicljivost i osjećaj kada i što treba u datom trenutku učiniti. Ovaj potez je svakako hvala vrijedan! Nadam ... prikaži još! se da će tako voditi i Hrvatsku kao njen Treći Predsjednik.

  • -obrisani-:

    Stripiiiiiiiiii hahahaaha prvi dan posla?

  • laki:

    Pravi odabir slike! Čini mi se da će najveći doseg pompozno najavljenog Udruženja biti gledanje spotova na internetu :)