Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Oskarovac Menzel snimit će promidžbeni film o Hrvatskoj

menzel
Saša Zinaja
20.10.2009.
u 13:41

Bajs je naglasio kako je ovo prvi put da neki oskarovac snima promidžbeni film o Hrvatskoj te kako bi ta serija filmova trebala još više približiti našu zemlju Česima, Slovacima, ali i cijeloj srednjoj Europi, pa čak i Ukrajini.

Nakon završetka svoja dva dokumentarna filma "Moja Hrvatska" i "Naše more, vaše more", češki redatelj i oskarovac Jiří Menzel dogovorio je s ministrom turizma Damirom Bajsom snimanje promidžbenih filmova o Hrvatskoj, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Ministarstvu turizma.

Bajs je naglasio kako je ovo prvi put da neki oskarovac snima promidžbeni film o Hrvatskoj te kako bi ta serija filmova trebala još više približiti našu zemlju Česima, Slovacima, ali i cijeloj srednjoj Europi, pa čak i Ukrajini.

- Za mene je snimanje ovakvog filma prava pustolovina jer to još dosad nisam nikada radio, no mislim kako će taj posao biti uspješno napravljen prije svega zato što osobno volim Hrvatsku i u nju dolazim već desetljećima kao uostalom i stotine tisuće Čeha kroz povijest - rekao je Jiří Menzel.

Ministar Bajs ovom je prilikom još jednom zahvalio oskarovcu na njegovu doprinosu u promidžbi Hrvatske, posebno mu zahvalivši što je češkim medijima poslao pismo i umanjio važnost incidenta koji se dogodio u Dubrovniku.

Podsjetimo, Menzel je prije dva mjeseca doživio neugodnu situaciju u Dubrovniku kada ga je sin jednoga dubrovačkog ugostitelja udario u svađi koja je izbila dok je unutar grada snimao dokumentarac. Ministar Bajs ispričao se Menzelu zbog incidenta.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zampzmija
zampzmija
16:17 20.10.2009.

Bravo istinski prijatelju Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije