Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nismo učmala sredina

Osijek Software City planira zaposliti još 500 informatičara

'07.03.2012., Osijek - Informaticka tvrtka Inchoo biljezi uspjesno poslovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Aron Stanic direktor tvrtke.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
1/3
27.07.2012.
u 12:00

Na osječkoj adresi trenutačno je prijavljeno 40 softverskih tvrtki koje zapošljavaju oko 250 ljudi.

Informatički stručnjaci prije pola godine počeli su graditi Osijek Software City. Za početak tog jedinstvenog projekta u Hrvatskoj odlučile su se četiri osječke softverske tvrtke, InChoo, Mono, Farmeron i K-Informatika, s jednim ciljem – slavonsku metropolu pretvoriti u poželjno mjesto u kojem žive i rade IT stručnjaci, ali i u kojoj će biti smještene tvrtke koje proizvode dobar softver.

Tom poslovnom pothvatu priključila se u međuvremenu još jedna tvrtka – AdCon.

Baza profila developera

– Zadovoljni smo dosadašnjim tijekom projekta. Njime želimo povećati broj softverskih tvrtki kao i konkurentnost na tržištu, ali i potaknuti ljude da realiziraju vlastite ideje. Prva povratna iskustva su dobra. Javlja nam se puno zainteresiranih ljudi, ali i obrazovnih institucija, informatičkih škola koje se žele uključiti u projekt – ističe Aron Stanić iz InChoo-a, jedan od inicijatora projekta.

Na osječkoj adresi trenutačno je prijavljeno 40 softverskih tvrtki koje zapošljavaju oko 250 ljudi. Tijekom idućih pet godina taj bi se potencijal, prema računici Osijek Software Cityja, trebao dvostruko uvećati, odnosno zaposliti još 500 ljudi u softverskoj industriji.

Prosječna plaća zaposlenika u tom sektoru je oko 7000 kuna. Burza radnih mjesta ovdje ne miruje. Na web-stranici projekta otvorena je i baza profila developera. Samo Farmeron u idućih godinu dana planira proširiti svoju ekipu za barem 15 ljudi.

– Ovo nije učmala sredina! – odgovara Aron Stanić, napominjući kako kroz neformalna druženja povezuju ljude koji imaju ideje i one koji su potencijalni investitori. Na taj ih način usmjeravaju na samozapošljavanje i upravljanje vlastitim poduzećem.

Fokus na srednjoškolce

Trbuhom za kruhom svoju zagrebačku adresu osječkom u posljednjih mjesec dana zamijenio je Željko Riha. U slavonsku ravnicu stigao je zbog posla u Farmeronu.

– Ne vidim nikakav poslovni problem zato što sam se preselio. Zaposlen sam kao community manager, a sve poslove rješavam online tako da nije važno gdje se nalazim – tumači Riha te dodaje kako u odnosu na metropolu, Osijek ima bolji geostrateški položaj budući da je na “sat vremena vožnje od Srbije te Bosne i Hercegovine gdje internetsko tržište trenutačno raste, ali i u neposrednoj blizini Mađarske”.

Od jeseni Osijek Software City fokusirat će se na srednjoškolce.

Komentara 4

DR
drznedaj
12:41 27.07.2012.

Bravo, samo dalje. Zelim vam puno uspjeha !!!

AM
a_morte_i_rossi
13:02 27.07.2012.

robovanje!!!!

AA
aaaaaaaaaaaa
21:36 27.07.2012.

Ovako treba raditi. Zajedno smo jaci i bolje voditi ljubav nego rat a to funkcionira i u biznisu podjelom rada i trzista te sirenjem. Razmjenom ideja te podjelom posla prema kvalifikaciji ili mogucnosti svaki se upit moze pretvoriti u posao. Na trzistu ima bezbroj firmi ali je kvalitetnih mozda nekih 10-20% a ostalo je samo gubljenje vremena. Kada se na gore naveden nacin osvoji Hrvatska sirenje po susjednim drzavama i sire je obavezno jer danas opstaju samo firme koje posluju sa cijelim svijetom jer ako je kriza u Hr. nema veze stize narudjba iz Njemacke, kriza u EU nema frke javio se lik iz Australije, neki kineski uvoznik iz Indonezije te na telefonu ceka nas covjek iz Kanade a tek je “marenda” i tako dalje. Sve drugo je kratkog vijeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije