Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovi u susjedstvu: Kriza slavonskog građevinara usmjerila prema Srbiji

Osijek Koteks dobio gradnju poslovnog objekta u Kragujevcu

osijek koteks
Željko Grgurinović
23.10.2009.
u 18:08

Osječkom građevinskom divu ovo nije prvi iskorak na tržište susjedne države. Ondje su sa svojim austrijskim partnerima Alpine Bau GmBH već prisutni na gradilištu mosta Beška preko Dunava na dionici autoceste Beograd - Novi Sad. Vrijednost tih radova iznosi oko 126 milijuna kuna.

Osijek Koteks u srbijanskom Kragujevcu izgradit će stambeno-poslovni objekt vrijedan oko 15,5 milijuna eura. Ugovor o izvođenju radova već je potpisan, priopćili su iz uprave osječke građevinske tvrtke. Posao je zaključen s investitorima projekta tvrtkom NELT Co čije je sjedište u Beogradu. Objekt će se prostirati na bruto površini od oko 38.600 četvornih metara, a bit će izgrađen na lokaciji Staro sajmište. Radovi bi trebali biti završeni potkraj iduće godine.

 

– Naravno da smo zadovoljni dobivenim poslom, osobito zato što je stigao u vrijeme krize – ističe Drago Tadić, predsjednik uprave Osijek Koteksa.

 

Osječkom građevinskom divu ovo nije prvi iskorak na tržište susjedne države. Ondje su sa svojim austrijskim partnerima Alpine Bau GmBH već prisutni na gradilištu mosta Beška preko Dunava na dionici autoceste Beograd - Novi Sad. Vrijednost tih radova iznosi oko 126 milijuna kuna.

 

– U pregovorima smo za još dva velika projekta na području Srbije, ali o tome ćemo govoriti ako se pregovori finaliziraju – dodaje Tadić.

 

Izgradnja objekta u Kragujevcu Osječanima je povjerena nakon intenzivnih jednomjesečnih pregovora. Iako su sa svojim građevinskim strojevima prisutni i na gradilištima u Bosni i Hercegovini, gdje im je opseg poslova zaokružen na oko dva milijuna eura, srbijansko tržište u ovom trenutku u Osijek Koteksu smatraju znatno većim tržišnim zalogajem.

 

– U BiH nemamo tako velike projekte kao u Srbiji, ali svojom prisutnošću želimo potvrditi želju za jačim učvršćivanjem pozicija u regionalnom okruženju – zaključuje Tadić čija je tvrtka prošlu godinu upisala kao rekordnu zaključivši je sa 1,52 milijarde kuna prometa, dok im je dobit zaokružena na oko 46 milijuna kuna, a na platnom popisu nalazi se oko 1100 zaposlenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije